Primarul orașului Fălești, Alexandru Severin, a fost delegat de colectivul primăriei sale pentru a participa la ședința extraordinară a Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Publice Locale (CALM).  „De mai mult timp ne-am dorit să avem o întrevedere cu reprezentanții Guvernului, să abordăm problema salarizării în administrația publică locală.  Am încercat să explic Ministrului Finanțelor că este imposibil de muncit calitativ și eficient în domeniu cu un salariu atât de mizer. Câștigurile salariale medii ale  angajaților noștri sunt de cinci mii de lei lunar, bani care nu acoperă nici minimul necesar de trai. Totodată, am văzut că pentru alte domenii Guvernul a depus efort și a identificat resurse pentru majorarea salariilor diverselor categorii de bugetari.  Credem că a venit și rândul APL să beneficieze de sporuri salariale.”

Alexandru Severin consideră ofensatoare inițiativa Ministerului Finanțelor de a majora salariul celor din APL cu 5,5%. „Am încercat să explic că este mizeră această creștere, ni s-a explicat că la această etapă sunt prea puține resurse pentru a fi oferite salarii mai competitive. Sperăm, totuși, să se găsească o soluție, pentru că pe masa mea sunt mai multe cereri de demisie, angajații pleacă deoarece nu își pot întreține familiile.”

 În ceea ce privește asigurarea populației cu masă lemnoasă, primarul orașului Fălești spune că această responsabilitate a fost pusă tot pe umerii APL, dar fără a oferi o claritate în ceea ce privește costul sau care este procedura pentru ca  oamenii să intre în posesia lemnelor. „Au fost date asigurări că lemne vor ajunge pentru toți, chiar dacă situația în teritoriu este alta. Sperăm, totuși, să fim auziți și să se găsească soluții optime, atât în identificarea resurselor pentru remunerarea angajaților APL, cât și pentru a asigura cetățenii cu masă lemnoasă.”

Imprimare