Valeriu Guțu este unul din animatorii și susținătorii permanenți ai Asociației Obștești ”Ciorești – baștina mea”. Anume prin dispoziția primarului din 19 mai, anul 2016 a fost înregistrat statutul organizației și în felul acesta asociația, cu actele în regulă, a dat start faptelor frumoase cu Dor de codru și de Casa părintească.
Cu susținerea dlui Valeriu Guțu asociația a adunat în jurul său mai mulți băștinași, care dedică timp, resurse umane și financiare pentru a organiza zile ale diasporei, activități de binefacere, instruiri și forumuri economice locale, a ajuta antreprenorii locali la dezvoltarea afacerilor și crearea a noi locuri de muncă, etc.
În acești cinci ani de activitate, cu susținerea primarului, asociația a elaborat și implementat proiecte de dezvoltare comunitară în sumă totală de peste 6 milioane de lei. Cu acești bani în localitate au fost reparate și puse în funcțiune edificii publice, susținute servicii publice deja existente și create servicii noi, reparate zeci de kilometri de drumuri locale. Iar prin crearea traseului turistic intercomunitar ”Dor de codru” comuna Ciorești a devenit cunoscută departe de hotarele țării.
Imprimare