Primari și consilieri din 11 localităti ai raionului Ștefan Vodă au efectuat recent o vizită de lucru in județul Braşov, România. Vizita este parte a relaţiilor de parteneriat şi bună colaborare pe care Judeţul Braşov şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov le-au inițiat cu Raionul Ştefan Vodă încă în anul 2012.

Datorită acestei cooperări au fost dezvoltate proiecte comune, cum ar fi cofinanţarea de către Consiliul Judeţean Braşov a renovării Şcolii Primare „Grigore Vieru” din oraşul Ştefan Vodă , iar în ultima şedinţă a forului deliberativ judeţean Brașov au fost aprobate fondurile necesare pentru reparaţia Spitalulului Raional Ştefan Vodă.

În cadrul vizitei de lucru, reprezentanților autoritățiilor publice locale din Ştefan Vodă le-au fost prezentate proiectele de investiţii pe care le gestionează Consiliul Județean Brașov pe cele trei domenii prioritare: modernizarea domeniului sanitar, reabilitarea reţelei de drumuri judeţene şi construirea Aeroportului Internațional Braşov. Primarul oraşului Ştefan Vodă Vladislav Cociu a constatat că județul Brașov se dezvoltă dinamic, menționând că pentru aleșii locali din Republica Moldova este foarte util acest schimb de experiență. De asemenea, Vladislav Cociu și-a exprimat încrederea că în urma acestei vizite de stdudiu vor fi puse bazele unor proiecte comune.

Imprimare