Primăria comunei Boșcana din raionul Criuleni este una dintre cele 21 de câștigătoare ale  Programului „Diaspora Acasă Reușește” – „DAR 1+3″. Primarul Svetlana Racul susține că localitatea sa are nevoie de modernizarea serviciilor, iar pentru aceasta este nevoie de procurarea unui tractor multifuncțional. „Este necesar procurarea tractorului cu remorcă, freză, căuș, lopată, perie, etc, valoarea acestuia fiind de 650 mii lei. Suma grantului nerambursabil oferit de Guvernul Republicii Moldova constituie 250 mii lei, PNUD  oferă 170 mii lei, restul surselor financiare urmează să fie colectate de la băștinașii comunei plecați peste hotare și cei rămași în comună.”

Autoritățile publice locale din Boșcana sunt la o primă experiență de acest fel cu diaspora, dar speră că oamenii vor fi receptivi și va fi colectată suma necesară.

„Acest tractor va fi de un folos pentru colectarea și evacuarea deșeurilor, reparația drumurilor locale, săparea și curățarea canalului de scurgere, măturarea după ploaie a străzilor asfaltate, alte servicii. Sperăm foarte mult să reușim să intrăm în posesia acestui mijloc de transport care ne va facilita activitatea”, a menționat Svetlana Racul.

În acest an, autoritățile publice locale din Boșcana finisează construcția apeductului din satul Mardareuca și speră că va fi posibilă inițierea construcției apeductului în Boșcana. Primar la al doilea mandat, Svetlana Racul consideră că trebuie să-și respecte angajamentele asumate în fața cetățenilor, dar mizează mult și pe implicarea acestora în soluționarea problemelor din comunitate.

Serviciul de Comunicare al CALM

Imprimare