„Autoritățile publice locale așteaptă ca Guvernul să stabilească un dialog instituționalizat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Acest instrument ne va permite să contribuim la îmbunătățirea politicilor Executivului și a bugetului pentru anul viitor”, a declarat președintele CALM, primarul de Selemet, Cimișlia, Tatiana Badan.

Potrivit Tatianei Badan, aleșii locali cunosc cel mai bine care sunt problemele din comunitățile noastre și au soluțiile ce ar trebui să se regăsească în politicile statului, astfel încât să putem avansa pe calea descentralizării și dezvoltării Republicii Moldova.

„Ne dorim să avem un dialog permanent cu autoritățile centrale, cu reprezentanții ministerelor și ai Comisiilor Parlamentare, cele de care depinde activitatea autorităților publice locale. Rolul autorităților publice locale este foarte important în procesul de dezvoltare și democratizare a statului. Așteptările noastre sunt de 30 de ani și sunt justificate, iar actuala guvernare și-a manifestat susținerea pentru reforme și dezvoltarea locală”, a menționat președintele CALM.

Tatiana Badan a reiterat că aleșii locali sunt în așteptarea unei întrevederi cu premierul Natalia Gavrilița pentru a discuta despre implementarea  planului de acțiuni făcut public de Executiv și contribuția pe care ar putea să o aibă CALM-ul în sprijinul dezvoltării naționale.

Amintim că reprezentanți ai CALM au avut recent o întrevedere cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu și Republicii Federale Germania Frank-Walter Steinmeier. Despre acest eveniment Tatiana Badan a spus că a fost unul istoric pentru democrația locală din Republica Moldova. „Astfel a fost recunoscut rolul autorităților locale din statul nostru și sperăm că subiectele ce vizează administrația publică locală vor și fi în continuare pe agenda Președinției, dar și a Guvernului.”

Imprimare