Pohrebea urmează să devină o destinație turistică mai dezvoltată și mai atractivă. Deja în ultimii doi ani, au fost deschise șase case rurale cu 50 de locuri de cazare. Au fost create două locații pentru organizarea activităților pentru grupuri mari de vizitatori și turiști. Mai mult ca atât, localnicii au ocazia să învețe cum e să faci turism rural la Centrul de informare și instruire turistică.
Iar pentru turism rural, ai nevoie și de o infrastructură dezvoltată. Așa că la Pohrebea, satul de pe Nistru, a fost amenajat un chei pe malul râului, dar și o parcare și, desigur, o piață mică cu produse agricole și artizanale locale.
Toate acestea au fost posibile datorită sprijinului acordat localității în cadrul proiectului Elveției – PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, care a oferit un grant de 60 de mii de dolari.
Pohrebea are toate șansele să devină una din principalele destinații turistice naționale. Acesta este doar un bun început. Descoperă Pohrebea cu istoria și legendele sale și hoinărește pe ulițele pline cu case colorate și garduri de piatră.
Imprimare