La 4 iunie a avut loc ședința online a Rețelei Profesionale a Specialiștilor în Percepere Fiscală din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). La eveniment au participat o sută de specialiști în percepere fiscală, reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat, Agenției Servicii Publice, Cancelariei de Stat și experți ai CALM. În cadrul evenimentului au fost puse în discuție problemele curente pe care le au perceptorii fiscali în activitate.

În special, participanții la ședință s-au referit la impedimentele în aplicarea programului SCITL-2. Regretabil, la momentul elaborării programului nu s-a ținut cont de sugestiile celor care îl aplică zilnic. Astfel, specialiștii în percepere fiscală au sugerat autorităților ca atunci când vin cu asemenea inițiative să lucreze mai intens cu cei care ulterior vor trebui să aplice aceste instrumente.

Alte subiecte abordate de această categorie de funcționari din cadrul APL au vizat mecanismele perceperii taxelor în cadrul autorităților publice locale, înregistrarea bunurilor imobiliare în condițiile în care din anul 2013 s-a trecut la un alt sistem de înregistrare iar mulți proprietari nu și-au ajustat informațiile privind bunurile imobiliare pe care le dețin. Au fost și subiecte ce vizează perceperea taxelor în cazul în care proprietarii unor imobile sau terenuri au decedat iar moștenitorii legali nu se grăbesc să intre în drepturi, dar și alte întrebări de ordin tehnic.

Fișiere:

Înregistrarea Audio a ședinței

Mesajele text din cadrul ședinței

Imprimare