Originarii din orașul Ialoveni au contribuit financiar cu peste 2500 USD, astfel susținând primăria în procurarea unui autoturn pentru executarea de lucrări la înălțime. Guvernul Elveției a mai oferit, prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, un grant în sumă de 20 mii USD pe lângă cei 2500 USD alocați de primărie și contribuțiile locuitorilor, pentru a suplini bugetul necesar.

În rezultat, Ialoveni devine unul din puținele orașe care are o astfel de autospecială în dotare. Utilizarea autoturnului va contribui la economii la bugetul local în sumă totală de 500 mii lei anual. Totodată, prestarea serviciilor specializate cu această autospecială va aduce venituri anuale la bugetul local de 528 mii lei.

Evenimentul „Ialoveni la înălţime”, desfășurat pe 30 iunie, a marcat lansarea unei vaste game de servicii pe care le va presta autoturnul pentru intervenţii la înălțime. Cu ajutorul autospecialei vor fi realizate lucrări de reparaţii la înălţime, schimbare de becuri, plasare a bannerelor, lucrări la instituții publice, curățit și stropit al copacilor.

Aceasta este un lucru indispensabil pentru orice primărie, dar mai ales pentru orașe. Cu ajutorul acestui autoturn, va fi posibilă schimbarea în termen a circa 2000 corpuri de iluminat stradal în fiecare an, curățarea a peste 550 copaci masivi, care prezintă pericol din preajma a trei grădinițe, cinci școli, spitalul raional, dar și de pe străzile localității. Suntem recunoscători fiecărui băștinaș care a contribuit cu drag pentru a ridica Ialoveni la înălțimea orașelor dezvoltate”, spune Sergiu Armașu, primar de Ialoveni.

Ialoveni

Evenimentul de la Ialoveni este parte a campaniei „Dezvoltăm cu drag ACASĂ”, în care 23 de asociații de băștinași în parteneriat cu autoritățile locale lansează proiecte realizate în comun prin care vor îmbunătăți viața a peste 200 de mii de persoane din 23 de localități.

Aceștia vor beneficia de proiecte de îmbunătățire a infrastructurii locale și de condiții mai bune de viață. Astfel, peste 792 mii USD sunt valorificați de 18 sate și 5 orașe din țară. Din această sumă, circa 118 mii USD au fost donați de migranți, prin platforma de crowdfunding Guvern 24, circa 214 mii USD au fost alocate de autoritățile locale, iar 460 de mii de dolari – de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova, prin intermediul proiectului Migrație și dezvoltare locală, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.

Imprimare