Ludmila Zdraguș este primar la al doilea mandat în comuna Ștefănești, raionul Florești. A candidat pentru această funcție dorind să continue cauza soțului său care a fost primar în Ștefănești timp de 14 ani. Afirmă că la primărie se simte ca peștele în apă deoarece dacă ai dragoste și compasiune față de oameni nu ai cum să nu înregistrezi rezultate.

Ce calități trebuie să aibă o femeie pentru a deveni un bun primar?

Ludmila Zdraguș: Trebuie să fie mai puternică decât un bărbat. Trebuie să întrunească toate calitățile unei femei, să vadă toate ungherele, să aibă grijă de populația de toate vârstele, să fie hotărâtă, curajoasă, uneori chiar obraznică pentru a-și atinge scopurile în beneficiul locuitorilor.

Înainte de Dvs, primar în Ștefănești a fost soțul Dvs…

Ludmila Zdraguș: Soțul meu a lucrat în calitate de primar 14 ani, Domnul să-l odihnească. Am vrut să-i continui cauza și am candidat, iar oamenii m-au ales. Eu cunoșteam de la soț foarte multe despre această activitate. Mulți sunt de părere că e foarte greu de lucrat cu oamenii, eu însă nu consider astfel. Nu vă imaginați cât de fericită sunt în această funcție, cât de mult contează pentru mine satisfacția pe care o am în rezultatul acordării ajutorului consătenilor mei. Consider că mă reprezintă atât de mult această funcție încât mă simt la primărie ca peștele în apă.

De ce este importantă conlucrarea cu cetățenii?

Ludmila Zdraguș: Mulți au abilități de conducător, de organizator, dar nu pot stabili acest contact cu cetățenii, deși acest lucru este cel mai important. Vine câte un cetățean care are nevoie de ceva anume. În funcție de situație îi explici că trebuie să mai așteptăm sau că nu este posibil ceea ce își dorește. În orice situație omul pleacă acasă împăcat, dacă știi cum să vorbești cu el. Acum avem cea mai mare criză de dragoste și bunătate. Pe mine Dumnezeu m-a înzestrat cu aceste haruri de neprețuit. În primul rând eu asta dăruiesc consătenilor mei, indiferent de statutul lor. Eu găsesc scuze pentru toate viciile sau pentru toate minusurile pe care le are persoana. Sunt licențiată în asistența socială, am lucrat și în calitate de directoare la grădiniță și am reușit împreună cu colectivul  să transformăm această instituție în una dintre cele mai bune din raion. Același lucru îmi propun să fac și în calitate de primar.

Un om se naște cu aceste calități de lider sau ele se dezvoltă pe parcursul vieții?

Ludmila Zdraguș: Poate că aceste trăsături sunt în gene, însă dacă există dragoste în ceea ce faci atunci rezultatele vin de la sine.

Ce vă leagă de CALM?

Ludmila Zdraguș: Pe lângă facultățile la care am studiat, am participat la foarte multe instruiri în rezultatul cărora am spus că la universități obținem studii, capacități, aptitudini, dar abilitățile pe care le obținem în cooperare cu societatea civilă te fac diferit. CALM-ul este un respiro, un suflu pentru autoritățile locale. Ne simțim foarte bine în compania acestor oameni fiindcă avem susținerea lor și vorbim într-o limbă, ceea ce nu reușim mereu în relația cu instituțiile statale.

Ce vă doriți să realizați în acest mandat pentru localitatea Dvs?

Ludmila Zdraguș: Locuitorii să aibă atitudine față de tot ce îi înconjoară. Să avem aceleași scopuri, să creăm niște condiții bune de trai pentru noi, începând cu curățenia, continuând cu extinderea iluminării stradale, cu reparația drumurilor și menținerea acestora. Ne dorim să creăm și alte condiții, care nu sunt strict necesare dar care creează o stare de bine oamenilor din localitate.

Vă mulțumim!

Imprimare