Administrația publică locală implementează proiectul intitulat „Crearea accesului la educație timpurie prin reabilitare, modernizare și reconstrucția Grădiniței de copii din satul Domulgeni”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 203,929.93 de euro, echivalentul a 3,9 milioane de lei. O contribuție semnificativă vine din partea Guvernului României, care a alocat 6,584.71 de euro, echivalentul a 127,611.76 de lei.

De asemenea, prin acest proiect, localitatea se bucură de susținerea Guvernului Republicii Moldova, care și-a asumat angajamentul de a acoperi cea mai mare parte a cheltuielilor, prin programul național „Satul European”.

Prin urmare, alocarea Guvernului de la Chișinău în valoare de 3,8 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală va contribui direct la modernizarea infrastructurii instituției.

În cadrul proiectului se vor realiza o serie de îmbunătățiri, inclusiv repararea a peste 1000 de m2 de tavan la ultimul nivel, și renovarea a circa 400 de m2 de acoperiș. Aceste intervenții vor contribui în mod direct la confortul și bunăstarea a aproximativ 95 de copii și 25 de angajați ai Grădiniței. Se preconizează că, lucrările  vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iunie curent.

Proiectul beneficiază de finanțare în cadrul Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, care susține programul de asistență tehnică și financiară. Acordul, semnat la Chișinău în 11 februarie 2022,  prevede un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro din partea României Republicii Moldova.

Imprimare