Proiect vital de infrastructură se realizează în satul Olișcani, raionul Șoldănești. Lucrările de construcție a apeductului în satul Olișcani avansează, iar visul accesului la apă curată devine o realitate pentru toți locuitorii satului.

În cadrul acestui proiect, se vor realiza:

  • Forarea sondei pentru asigurarea apei potabile de calitate.
  • Instalarea a două castele de apă, a unei  stații de tratare modernă, precum și instalarea unei stații de pompare a apei, care vor extinde accesul la rețeaua de apă în întreaga localitate.

După finalizarea proiectului, se estimează că aproximativ 3000 de locuitori vor beneficia de acces asigurat la apă potabilă.

Finanțarea proiectului a fost asigurată de către Guvernul Republicii Moldova, care a alocat aproape 8 milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională Locală.

Acest proiect reprezintă un pas important către dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru fiecare locuitor al satului.

Amintim că, în cadrul programului „Satul European” au fost aprobate 496 de proiecte, dintre care 155 de proiecte țin de construcția sistemelor de apeduct și canalizare. Până în prezent, în 26 de localității din țară s-au finalizat  proiecte similare, iar altele129 de proiecte se află la ultima etapă de implementare.

Imprimare