Pe 17 iunie 2024,  a avut loc inaugurarea pieței regionale „Cu drag de Colibași”, un proiect modernizat cu sprijinul Uniunii Europene și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Odată cu modernizarea pieței Cu drag de Colibași, aceasta va activa 6 zile din 7, peste 90 de comercianți își vor vinde produsele, șase meșteri populari din zonă își vor comercializa producția în cele șase case rustice amenajate, cel puțin 28 de comercianți își vor realiza produsele lactate, ouă, carne în locuri special amenajate în hala care a fost inaugurată astăzi în cadrul evenimentului.

Piața va fi disponibilă tuturor producătorilor din zona Cahul-Giurgiulești, asigurându-le un spațiu modern și practic pentru comercializarea acestor produse. Proximitatea pieței de traseul național este favorabilă pentru tranzacții comerciale și contribuie la creșterea veniturilor a producătorilor locali.

„Ce ar însemna o piață? Pentru colibășeni înseamnă mult, pentru că piața de desfacere dintotdeauna a fost o problemă pentru producătorii locali, și prin acest proiect realizat, ne-am gândit că dăm oportunitate pentru producătorii locali să-și realizeze producția, astfel încât să cream și noi aici un circuit, producție-bani, astfel încât să beneficiem cu toții, să creăm un punct de atracție ca localitate în regiune”, ne-a spus primarul satului Colibași, Ion Dolganiuc

Oamenii și producătorii locali din Colibași sunt extrem de mulțumiți de deschiderea pieței locale „Cu drag de Colibași”! Producătorii sunt nerăbdători să-și prezinte produsele proaspete și de calitate, în timp ce localnicii așteaptă cu nerăbdare să exploreze oferta bogată și variată a pieței.

„Foarte bucuroși că s-a deschis, înainte stăteam afară în ploaie, acum avem o sală foarte frumoasă, răcoroasă, avem locul nostru.”

„Noi am avut multe piețe în satul Colibași, dar așa piață performantă, cu așa hală! Mulțumim frumos!”

„Îmi pare bine că avem și noi aici aproape, nu departe de satele vecine, și ne stăruim și noi să avem o producție bună, de calitate, să poată oamenii să mănânce o bucățică de cărniță mai gustoasă, naturală!”

„Suntem tare bucuroși, mulțumiți de domnul primar și de echipa lor, să le dea Domnul sănătate, și noi mai departe să realizăm marfa.”

„O bucurie că s-a deschis așa o piață care nu suntem nevoiți să ne ducem până la Cahul, dar suntem mai aproape și vindem ce putem și noi.”

Piața regionala Cu drag de Colibași – model de abilitare economică durabilă (Colibași, Cahul) este unul dintre cele șapte proiecte de infrastructură desemnat câștigător în cadrul apelului de finanţare a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale, lansat în aprilie 2022 de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Lucrările de construcție au fost finanțate de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, implementat de PNUD și UNICEF, iar valoarea proiectului se ridică la 200 de mii euro, investiții din partea UE și contribuție din partea primăriei s. Colibași, și Consiliului raional Cahul.

Această piață promite să devină un punct de atracție important pentru întreaga regiune, aducând beneficii economice și consolidând coeziunea socială a comunității.

La evenimentul de inaugurare au participat oficialități de rang înalt, inclusiv Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Jan Demidovits-Mekelainen, manager de programe din cadrul Delegației UE în Republica Moldova, Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, Președintele raionului Cahul, Pavel Groza.

Imprimare