Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în cooperare cu Consiliul Europei, prezintă Antologia bunelor practici ale autorităților publice locale din Republica Moldova, ediția 2018. Antologia este produsă în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale 2016 – 2017 și are scopul de a descrie istoriile de succes ale autorităților locale din Moldova.

„Prezenta antologie este destinată autorităților locale care în pofida nenumăratelor greutăți, tind cu adevărat să schimbe spre bine lucrurile la nivel local, sunt hotărâte să învețe și doresc împreună cu cetățenii din localități să se implice, într-o manieră creativă, în procesul de europenizare a comunității. Schimbarea adevărată, după cum ne arată experiența altor țări, începe și se produce la nivel local”, susține Liubomir Chiriac, director executiv la IDIS „Viitorul”.

Realizarea publicaţiei a fost posibilă datorită eforturilor experţilor IDIS „Viitorul”, precum şi ai reprezentanţilor administraţiei publice locale, care şi-au manifestat constant interesul şi capacitatea creatoare.

Antologia bunelor practici cuprinde următoarele secţiuni: 1. Cetățenie activă pentru o bună guvernare transparentă; 2. Dezvoltare locală prin implicare comunitară; 3. Patrimoniul cultural-istoric, cartea de vizită a localității tale; 4. Servicii publice de calitate, mai aproape de cetățeni. În total, în publicație sunt prezentate 37 de bune practici implementate de 26 de autorități publice locale din țară. 

Accesați Antologia bunelor practici ale autorităților publice locale din Republica Moldova, ediția 2018.

La ediţia 2016 – 2017 a Programului Bunelor Practici au participat în competiție 61 bune practici din 37 de autorități publice locale.

Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova este implementat de către IDIS „Viitorul”, cu suportul financiar al Consiliul Europei. Programul are scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.

Pentru mai multe detalii, contactați coordonatorul programului, Ana – Maria Veveriţa la numărul de telefon 0 22 221844 sau ana.veverita@viitorul.org

Imprimare