La 14 noiembrie 2014 în incinta Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc întrevederea reprezentanților CALM cu Secretarul General al Asociației Europene pentru Democrație Locală (ALDA), Dna Antonella Valmorbida. În cadrul întrevederii au fost discutate aspectele legate de funcționarea sistemului administrației publice locale în Republica Moldova, starea de lucruri privind evoluarea reformei descentralizării, sistemul finanțelor publice locale, precum și oportunitățile de colaborare dintre CALM și ALDA.

********

Asociația Agențiilor pentru Democrație Locală este o organizație non-guvernamentală dedicată promovării bunei guvernări și implicarea cetățenilor la nivel local. ALDA, în special, se concentrează pe activități care facilitează cooperarea dintre autoritățile locale și societatea civilă.

ALDA este o organizație bazată pe membri care numără mai mult de 150 (inclusiv autorități locale, asociații ale autorităților locale și organizațiilor non-guvernamentale), provenind din peste 30 de țări și își are sediul principal în Strasbourg, Franța.

Organizația fost înființată în 1999 la inițiativa Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, pentru a coordona și sprijini rețeaua Agențiilor pentru Democrație Locală, care a fost stabilită la începutul anilor 1990. ALDA este organizația umbrelă a agențiilor pentru democrație locală care sunt auto-sustenabile, ONG-uri înregistrate la nivel local care acționează ca promotori ai bunei guvernări și autonomiei locale.

Imprimare