Stația modernă va fi construită cu suportul programului „Austrian Softloan” al Guvernului Republicii Austria. Sistemul de canalizare din localitate va fi reabilitat și extins. Totodată, va fi construită o uzină de tratare a apelor menajere, care ulterior va fi extinsă. Tratarea apelor menajere va reduce semnificativ deversarea apei reziduale foarte poluate în resursele acvatice subterane și cele de suprafață, notează UNIMEDIA.

Costul total al proiectului este de 7,2 milioane de euro, iar perioada de realizare – 36 de luni.

În perioada 2006 – 2010, raionul Cantemir a beneficiat de suportul aceleiași agenții în reabilitarea și construcția unui sistem de alimentare cu apă.

Tot astăzi, în cadrul ședinței CIPS, a fost analizată necesitatea extinderii termenului de aplicare a programului de restructurare a Sectorului Vitivinicol, finanțat de BEI pentru trei ani, până la 31 decembrie 2017. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în sectorul vitivinicol din țară există un segment impunător de beneficiari potențiali pentru finanțarea din sursele BEI în perioada 2014 – 2017.

De asemenea, au fost prezentate progresele în realizarea angajamentelor din matricele de politici pentru suportul bugetar din partea Uniunii Europene și a Băncii Mondiale.

Imprimare