Instanța de judecată a obligat Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al orașului Căușeni, Anatol Donțu. Despre aceasta anunță liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău.

„Victorie la Căușeni! Instanța de judecată obligă Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al lui Anatol Donțu, ales cu 76% din voturile cetățenilor. Coaliția monstruoasă Căușeni, care a influențat adoptarea unei hotărâri ilegale și cu iz politic a pierdut”, a scris politicianul.

Cu o reacție pe pagina sa de Facebook, a venit și primarul Anatol Donțu:

 

Amintim că ales cu 76,3% din voturi în primul tur de scrutin, mandatul de primar al orașului Căușeni al lui Anatolie Donțu a fost invalidat de Consiliul Electoral de Circumscripție Căușeni. Menționăm că locuitorii orașului Căușeni și-au ales primarul din primul tur. Este vorba de Anatolie Donțu care până nu demult a mai deținut un mandat de primar, din partea Platformei Demnitate și Adevăr. În urma alegerilor generale locale Donțu a câștigat alegerile obținând în total 4.907 voturi, adică 76,30% din numărul total de voturi. Potrivit datelor prezentate de CEC, pe locul doi cu o diferență covârșitoare a fost fostul președinte al raionului Căușeni, Nicolae Gorban, de la PSDE care a obținut 408 voturi, iar pe locul trei cu 355 de voturi s-a clasat Sergiu Babin de la PAS. Citește și: Plîngău, după invalidarea mand

Imprimare