Prima Noutăți Cel mai sportiv primar al țării recomandă viața fără carne și fără...

Cel mai sportiv primar al țării recomandă viața fără carne și fără alcool

Primarul de Comrat, Serghei Anastasov, are 53 de ani. Puțini însă îl cred, la cât de bine arată. Nu există un mare secret la mijloc. Serghei Anastasov face sport de când se ține minte. La această vârstă le poate face concurență tinerilor inclusiv la făcut flotări. Se ridică la sol de peste 100 de ori.

Nu există om care ar putea rămâne rece la discuțiile cu primarul de Comrat. Plin de energie, glumeț și pasionat de sport, emană o poftă colosală de viață. Iar asta nu poate să nu atragă. Se scaldă în apele reci la temperaturi de minus 17 grade afară, aleargă kilometri la ora 6 dimineața și joacă fotbal cu locuitorii orașului. De unde energie?

image

„Nu mănânc, în primul rând, carne. Pot spune că am exclus-o din meniul familiei. Un profesor japonez a făcut un experiment. Le-a cerut ucenicilor să îl care pe o distanță de 10 km. Îi hrănea mai mult cu verdețuri. La solicitarea ucenicilor a început să le dea carne. S-a demonstrat că nu au rezistat nici jumătate din distanță. De aceea, eu consum mai multe legume și fructe. Soția pregătește delicii de post. Îmi plac și plăcintele, dar ceea ce chiar nu lipstește din casă sunt nucile și semințele. Vreau să lansez un proiect de promovare a vieții fără carne în tot orașul.”

FullSizeRender

Cei doi fii și actuala soție

Anastasov nu consumă nici alcool. Din politețe, în ospeție, poate servi un pahar sau două.

„Am fost o singură dată beat, în anii de studenție. M-am îmbătat de la două pahare de vin. Cred în puterea alimentației echilibrate și sănătoase. Am făcut o dată un experiment la primărie. Era perioada virozelor. I-am luat la întrebări pe angajați despre ce mănâncă. Cei care au prins răceala nu fac sport și mănâncă alimente cu multă sare. Nu mănâncă deloc mere. Ce greșeală! Eu recomand două mere pe zi. Pe lângă asta, recomand sucurile din sfeclă și roșii. Încep ziua cu sucul din sfeclă. Îmi dă foarte multă energie și aleeeerg…”

image

Pe lângă asta, primarul are o grădină în curte, de care îngrijește soția. Crește fructe, pomușoare și verdețuri. Toată familia consumă miere și face sport. Fiica practică parașutismul, iar cei doi feciori joacă fotbal.

IMG_2774

Și lui Serghei Anastasov îi place să joace fotbal. A format o echipă chiar la primărie și organizează campionate de miniftobal la care mai participă echipele de medici, procurori, polițiști și alte profesii. În fabrica de mobilă pe care a fondat-o acum 20 ani și a gestionat-o până a deveni primar, e amenajată nu doar casa, dar și o sală de sport, unde vin să se antreneze fără plată toți doritorii.

„Am un carnețel și notez. Aha, astăzi vine cutare sau cutărică. Poftim, e liber! Pentru mine e foarte important ca toată lumea să facă sport și să aibă un mod sănătos de viață. Am și o piscină neacoperită. Mă scald acolo chiar și iarna. Așa îmi călesc organismul.”

IMG_5794

Și dacă vă întrebați deja cumva despre cum se descurcă la muncă, dacă mai are timp de lucru, nu doar de sport, aflați că Serghei Anastasov este foarte preocupat de drumuri și curțile de bloc. Anul trecut a reparat mii de metri pătrați de drum și vreo 3 km de trotuar. Și în acest an planifică să repare alte 5000 de metri pătrați. A lansat un proiect de amenajare a curților de bloc, asfaltarea și amenajarea parcărilor cu o acoperire în proporție de 40 la sută a cheltuielilor de către locuitori. De restul se ocupă primăria municipiului Comrat. La inițiativa lui, în 6 grădinițe au fost instalate camere de supraveghere. S-a întâmplat să fie de ajutor când un copil a fugit de la una din grădinițe. Mai are camere de supraveghere la primărie, în cabinet, în sala de audiențe și pe hol.

„Pot să pun mâna pe Biblie că nu am furat niciodată un ban. Dar nu am nevoie. Am venit la primărie, erau minus nouă milioane de lei la buget. Acum avem un venit de plus nouă milioane”.

20150423-IMG_6759

Se cere o investigație, căci aparent, în UTA Găgăuz-Yeri locuiește primarul perfect. În zilele noastre, primarii cel puțin cumsecade și gospodari sunt pe cale de dispariție, iar dacă Serghei Anastasov este atât de perfect pe cât pare…poate îl împrumutăm?!

Imprimare
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY