Cele 22 de asociații de băștinași beneficiare ale programului de granturi în cadrul Proiectului PNUD MOLDOVA sunt instruite de CALM!

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Proiectul PNUD Moldova „Migrație și Dezvoltare Locală” II (MiDL), realizat cu suportul Guvernului Elveției, au organizat joi, 16 iulie, ședința online pentru reprezentanții APL și ai celor 22 de asociații de băștinași (AdB) beneficiare ale programului de granturi în cadrul Proiectului PNUD MOLDOVA „Migrație și Dezvoltare locală” FAZA II „INCUBATOR AdB 2020”.

Participanții la seminarul online au avut posibilitatea să cunoască ce înseamnă Crowdfunding-ul, care sunt platformele aplicabile și rețelele de socializare necesare  pentru a susține o cauză nobilă, realizarea unui proiect de infrastructură sau socio-economic. De asemenea, expertul CALM Irina Luncașu a vorbit despre avantajele campaniilor de colectare de fonduri online,  prin ce mijloace colectăm banii, cum poate fi inițiată și implementată o asemenea campanie, despre importanța asigurării  transparenței, raportării sumelor colectate, dar și prezentarea rezultatelor finale obținute prin conjugarea eforturilor Diasporei, APL și Programului PNUD/MiDL.

Amintim că asociațiile de băștinași beneficiare ale programului de granturi vor primi asistență din partea PNUD/MiDL în valoare de 1000 de dolari pentru implementarea unui proiect de dezvoltare locală.

Pentru a realiza proiectul, reprezentanții asociațiilor de băștinași vor încuraja băștinașii plecați din localitate să se implice și să contribuie la dezvoltarea comunității lor.

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM este partenerul Proiectului PNUD MOLDOVA ”Migrație și Dezvoltare Locală” II în implementarea Programului „INCUBATOR AdB 2020”. Evenimentul din 16 iulie face parte dintr-o serie de instruiri oferite de CALM pe parcursul întregului proiect, în cadrul Școlii AdB, pentru cele 22 asociații de băștinași  beneficiare ale programului de granturi, astfel încât acestea să implementeze cu succes obiectivele propuse.

Proiectul ”Migrație și Dezvoltare Locală” faza II este realizat cu  suportul Guvernului Elveției și implementat în perioada 2019-2022. Unul dintre obiectivele proiectului este de a susține crearea și fortificarea capacităților AdB, având ca parteneri administrația publică locală (APL), obiectivul final fiind dezvoltarea durabilă a localităților din Republica Moldova, cu implicarea băștinașilor plecați din localitățile natale.

Serviciul de Comunicare al CALM

Imprimare