În adresa CALM a parvenit o solicitare de aviz din partea Biroului Național de Statistică (BNS) privind proiectul de hotărâre a Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de Lege privind recensământul populației și locuințelor.

Proiectul de hotărâre a Guvernului, este elaborat în scopul îndeplinirii prevederilor legale stabilite la art. 17 alin. (2) al Legii nr. 93/2017 cu privire la statistica oficială, dar și având în vedere Rezoluția adoptată la a 46-a sesiune a Comisiei de Statistică a Organizației Națiunilor Unite, prin care statele membre sunt chemate să efectueze cel puțin un recensământ în Runda mondială de recensământ 2020, care cuprinde anii 2015-2024.

Astfel, proiectul legii are drept scop crearea cadrului legal necesar pentru realizarea viitoarelor RPL în Republica Moldova, dar și excluderea vidului legislativ, având în vedere că ultimul recensământ a fost realizat în anul 2014, care a fost reglementat prin lege dedicată, a cărei efect de reglementare s-a consumat în anul 2014.

În acest context, CALM solicită tuturor membrilor săi si reprezentanților APL să expedieze propuneri, recomandări sau obiecții în privința proiectului în cauză la adresa de email info@calm.md

Fișiere:
1.Proiect HG_Proiect_lege_RPL
2.NI_Proiect HG_lege_RPL
3.Analiza de impact_proiect lege_RPL
4.Tabel_concordanta_Regul_763_RPL

Imprimare