În adresa CALM a fost expediată o solicitare de aviz privind proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Regulamentului sanitar pentru instituțiile de învățământ primar, secundar ciclul I și II și profesional tehnic (număr unic 303/MS/2024), autor – Ministerul Sănătății.

Prezentul act normativ stabilește norme sanitare unice pentru instituțiile de învățământ primar, secundar ciclul I și II și profesional tehnic indiferent de forma de proprietate și apartenență. Se extinde asupra instituțiilor de învățământ care activează, sunt în construcție, reconstrucție și pentru cele în proces de proiectare.

Regulamentul sanitar vizat prevede norme sanitare privind amplasarea instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I și II și profesional tehnic a clădirii și încăperilor de bază, norme pentru cabinetele de informatică, norme pentru ateliere, norme de protecție contra zgomotului pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic, norme pentru grupele prelungite din instituțiile de învățământ primar, secundar ciclul I și II, organizarea alimentației și nutriției
elevilor, norme pentru iluminatul natural și artificial, microclimat, ventilație, încălzire, aprovizionarea cu apă, amenajarea încăperilor, norme pentru întreținerea încăperilor și teritoriului, norme pentru organizarea regimul instructiv-educativ al elevilor, educația igienică a elevilor, organizarea asistenței medicale.

În acest context, CALM solicită tuturor membrilor săi si reprezentanților APL să expedieze propuneri, recomandări sau obiecții în privința proiectului în cauză la adresa de email info@calm.md

Fișier:

Proiectul nu-303-ms-2024

Imprimare