În perioada 15 – 18 februarie 2015 a avut loc cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.).

Evenimentul a avut ca temă centrală ABNEGAȚIE, ALTRUISM, ARMONIE și AUTORITATE ÎN ASOCIAȚIE – 2015” și a fost organizat sub înaltul patronaj al Excelenței Sale, domnul Klaus-Werner IOHANNIS – președintele României (mesajul d-lui Președinte poate fi găsit aici.

La cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. au participat 540 de primari, viceprimari și secretari de comune din comunele membre ale Asociației. Printre invitații care au onorat cu prezența cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. s-au numărat: doamna Corina CREȚU – comisarul pentru Politică Regională din cadrul Comisiei Europene, domnul Sorin-Dan MIHALACHE ¬– consilier prezidențial, domnul Darius-Bogdan VÂLCOV – Ministrul Finanțelor Publice, domnul Daniel CONSTANTIN – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; doamna Rovana PLUMB – Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice; doamna Grațiela-Leocadia GAVRILESCU – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și alți demnitari sau funcționari publici din cadrul aparatului central al Guvernului României.

La lucrări a participat și o delegație din partea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), compusă din 20 de primari și condusă de doamna Tatiana BADAN, președintele CALM, primarul satului Selemet, raionul Cimișlia. Lucrările Adunării generale au inclus subiecte legate de activitatea curentă a asociaţiei, analizaAcordului de parteneriat încheiat între Asociația Comunelor din România și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, propuneri legislative menite să îmbunătăţească activitatea de la nivelul comunelor. Cu această ocazie, a fost redactată și o listă a problemelor identificate de comunele din România care va fi transmisă tuturor ministerelor de resort.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment s-au conferit:

  • Titlul, certificatul, placheta și diploma de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție,
  • Conferirea, în cadrul celei de-a IX-a ediții, a Diplomei de excelenţă şi a titlului de merit „Nicolae SABĂU” – „Chintesenţa frumuseţii cântecului popular naţional” – 2014,
  • Conferirea, în cadrul celei de-a VI-a ediții, a Ordinului de merit, trofeului și diplomei de excelenţă „Corneliu LEU” – 2014,
  • Conferirea, în cadrul primei ediții, a Ordinului de merit, trofeului și diplomei de excelenţă „Ivan PATZAICHIN – 2014”.

Informaţii suplimentare despre acest eveniment pot fi găsite pe site-ul Asociației www.acor.ro > A.Co.R. > Sesiunile adunării generale ale A.Co.R.

Imprimare