La începutul săptămânii curente, la iniţiativa primarului municipiului Hânceşti, Alexandru Botnari, toate mijloacele de transport ale primăriei au fost mobilizate pentru ca, în colaborare cu Centrul de Poştă Hânceşti, pensia pentru pensionarii din municipiu să fie repartizată cât mai rapid. De asemenea, aceştia au primit măşti şi soluţii dezinfectante.

Acţiunea a implicat poştaşii OP Hânceşti şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, care i-au însoţit pe aceştia la domiciliile pensionarilor, care nu mai sunt nevoiţi să stea în rând la oficiul poştal pentru a-şi ridica plăţile sociale. „În municipiul Hânceşti avem peste 1700 de pensionari, majoritatea dintre care sunt nevoiţi în condiţiile de carantină să se deplaseze la oficiul poştal pentru a primi pensia. De aceea, administraţia locală a hotărât să pună la dispoziţia Centrului de poştă 4 unităţi de transport, pentru a ajunge mai rapid la pensionarii cei mai vulnerabili” – a menţionat pentru CURIER primarul Alexandru Botnari, care a ţinut să aducă un mesaj de recunoştinţă pentru buna colaborare şi mobilizare a lucrătorilor directorului Centrului de Poştă (OP) Hânceşti, Raisa Scai, şi comisarului raionului, Alexandru Cuciuc. Astfel, din partea administraţiei oraşului, pensionarilor le-au fost repartizate şi 300 de măşti de protecţie şi 300 de geluri şi soluţii dezinfectate, 100 de măşti şi soluţii dezinfectate fiind oferite poştaşilor şi lucrătorilor Centrului de Poştă, care se expun zilnic riscului de a se infecta, intrând în contact cu multe persoane atunci când îi deservesc. Suma alocată pentru achiziţionarea măştilor şi dezinfectanţilor, potrivit primarului, este de cca 20 mii lei.

Şefa OP Hânceşti, Raisa Scai, a menţionat că poştaşii se află, la rândul lor, în prima linie de activitate, fiind prezenţi zi de zi la serviciu şi în localităţile cu regim de carantină, străduindu-se să deservească beneficiarilor la timp pensiile şi alocaţiile sociale, cu riscul propriei sănătăţi. Dânsa a menţionat că, deşi de obicei, pensionarii primesc pensiile până la data de 23 a lunii, Centrul de Poştă în comun cu oficiile poştale din teritoriu s-au organizat în aşa fel încât poştaşii să distribuie plăţile sociale pe parcursul săptămânii curente, până în ziua de vineri, ceea ce înseamnă o antrenare maximă a efectivelor oficiilor poştale.

„În raionul Hânceşti, în cadrul Centrului de Poştă activează peste 80 de poştaşi cu sarcina de a deservi populaţia raionului. Ei

sunt nişte oameni foarte harnici, receptivi şi înţelegători. Dacă ne referim la munca poştaşului în ziua de azi, putem spune că aceste persoane sunt foarte curajoase, nu au căzut pradă fricii şi încercărilor grele la care suntem supuşi. Dimpotrivă, ei activează cu mai multă dăruire, cu mai mult spor, într-un ritm mai accelerat, pentru a distribui cât mai repede pensia la domiciliu. Angajaţii Centrului de Poştă Hânceşti activează azi sub sloganul „Poşta lucrează pentru voi, voi staţi acasă pentru noi”. Deci, rugăm toţi pensionarii şi beneficiarii de servicii poştale să se conformeze cerinţelor pentru siguranţa lor. E de menţionat faptul că, la moment, poştaşii au distribuit pensia la domiciliu beneficiarilor din raion deja în proporţie de 80-90%, efectuând o muncă foarte grea, în ritm accelerat, în condiţii dificile. În acest context, ţinem să aducem mulţumiri tuturor angajaţilor Centrului de Poştă Hânceşti pentru munca depusă, să le dorim sănătate şi noi puteri. Iar locuitorilor raionului, care sunt în căutarea unui loc de muncă, iubesc oamenii, îi îndemn să se alăture angajaţilor CP Hânceşti. Este demn de remarcat că CP Hânceşti se bucură de un sprijin enorm din partea autorităţilor locale şi poliţiei în ceea ce priveşte siguranţa poştaşilor. Mulţumim Inspectoratului de Poliţie şi primarilor pentru colaborare” – a menţionat în încheiere, Raisa Scai.

Elena ZAIŢEV

Imprimare