Începând cu anul 2023 Republica Moldova participă și la Programul Interreg Europe 2021-2027 (https://www.interregeurope.eu/).

În prezent în cadrul Programului Interreg Europe 2021-2027 este în derulare apelul 3 de propuneri de proiecte, care a fost lansat la 20 martie 2024.

Țările membre ale UE sunt în căutare de parteneri din cele 7 țări candidate, care au aderat  la Program în 2023 (Albania, Bosnia și Herțegovina, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia și Ucraina).

Primarii de orașe care ar putea fi interesați să participe într-un asemenea proiect sunt invitați să contacteze reprezentanții organizației respective (informații scurte despre inițiativă și datele de contact se regăsesc în prezentarea atașată mai jos). Vă rugăm să aveți în vedere că co-finanțarea din partea beneficiarilor este la nivel de 20%. În plus, programul lucrează pe baza de rambursare a cheltuielilor beneficiarilor, adică mai întâi sunt făcute toate plățile în avans de APL, apoi raportarea și apoi rambursarea din partea donatorului – termenul de la începutul activităților până la rambursare este în jur de 9-12 luni.

Limba de lucru a programului este engleza.

Fișier: 

Prezetare – INTERREG EUROPE LOOKING FOR A PARTNERSHIP

Imprimare