Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei, în parteneriat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), cu susținerea Ministerului Europei și Afacerilor Externe din Franța și a Consiliului Europei încurajează inițiativele de dezvoltare locală și de cooperare descentralizată internațională care implică structuri din Franța și Republica Moldova. În acest sens, în 2018, Ambasada Franței lansează un concurs pentru proiecte mici de cooperare vizând dezvoltarea locala.În acest sens, în 2018, Ambasada Franței lansează un concurs pentru proiecte mici de cooperare vizând dezvoltarea locala.

Concursul vizează susținerea proiectelor de dezvoltare locală care se înscriu într-un demers de cooperare descentralizată internațională, urmărind asocierea autorităților locale din Franța și Republica Moldova și a partenerilor acestora (societatea civila, ONG, universitate, liceu, altele), în scopul de a desfășura proiecte comune, pe teritoriile lor respective.

Prezentul concurs are ca obiectiv susținerea proiectelor de dezvoltare locală și de cooperare descentralizată Franța – Republica Moldova. Concursul este deschis autorităților locale din Franța și Republica Moldova și partenerilor acestora (parc regional, societate civila, ONG, universitate, liceu, fundație, asociație a diasporei, micro-întreprinzător, altele).

Proiectul cu scop non-profit trebuie să permită desfășurarea acțiunilor de cooperare internațională în domeniul culturii, al mediului și climei, al dezvoltării urbane și rurale durabile, al educației, al tineretului și al dezvoltării economice.

Printre tematicile prioritare sunt: guvernarea locală, consolidarea serviciilor publice locale, turismul durabil, instruirea profesională, dezvoltarea economică locală, valorificarea produselor provenite din agricultură, democrația locală, diaspora în Franța (conceperea și gestiunea participativă a proiectelor).

 Durata de executare a proiectului nu va depăși 12 luni, cu începere din data semnării contractului de finanțare.

 Cuantumul maxim al contribuției Ambasadei Franței este fixat la 2000 € per proiect.

Cuantumul maxim al contribuției Agenției universitare a Francofoniei este de 1000 € per proiect. Această finanțare suplimentară poate fi solicitată pentru activități înscrise în cadrul proiectului și care asigură o legătură între universități și mediul social sau economic, încurajând integrarea profesională a tinerilor specialiști sau activitatea de antreprenoriat.

Activitățile beneficiind de finanțare din partea AUF vor fi programate pentru perioada de după 1 ianuarie 2019.

Promotorul moldovean al proiectului trebuie sa asigure o autofinanțare minimă a proiectului sau în proporție de 10%, iar totalul trebuie sa fie asigurat în cadrul unui parteneriat diversificat.

Dosarul în format PDF va fi transmis înainte de 24 august 2018 exclusiv la următoarea adresăconcurs.franta.moldova.2018@gmail.com

Anunțarea rezultatelor selecției va fi la 18 septembrie 2018, iar semnarea contractelor de finanțare va avea loc cel târziu la 5 octombrie 2018.  

Toate condițiile privind componența dosarelor, dar și care sunt etapele proiectului le aflați aici:

Mult succes vă dorim!

Departamentul de Comunicare al CALM

Fisier:

Concurs pentru proiecte mici de cooperare

Imprimare