Bucurie mare pentru copiii, părinții și profesorii Gimnaziului ”Vasile Moga” din s. Feștelița, r. Ștefan Vodă, unde Primăria Feștelița alături de Șeful Misiunii USAID Moldova, Scott Hocklander și Programul Comunitatea Mea au inaugurat sălile de sport și de festivități, renovate cu suportul Guvernului American.

Proiectul în valoare totală de 2.5 milioane de lei a inclus renovarea capitală a sălii de sport, care nu a mai beneficiat de reparații de aproape de 50 de ani, dar și a sălii de festivități, care este și cantină școlară pentru cei peste 200 de copii care frecventează școala.

Acest proiect este un exemplu excelent de parteneriat dintre autoritatea locală și cetățeni, precum și o dovadă puternică de colaborare, care va permite atât copiilor, cât și profesorilor să beneficieze de condiții mai bune în incinta școlii” a menționat Șeful Misiunii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Moldova, Scott Hocklander, prezent la eveniment.

Noua sală de sport dispune de vestiare spațioase și de grupuri sanitare noi, unde au fost construite un duș modern și o sălă de WC, care nu au existat în sala de sport, până în prezent. La fel, în sala de sport a fost instalată o pardoseală sportivă, rezistentă, care absoarbe impactul greutăților și oferă confort și siguranță elevilor.

”Cu suportul primăriei și a Programului Comunitatea Mea, dar și cu susținerea nemijlocită a cetățenilor, care s-au implicat în realizarea acestui proiect de la etapa de selectare a ideii și până la cea de monitorizare a lucrărilor de reparații, localitatea Feștelița se poate mândri cu o școală modernă, dotată cele necesare pentru a stimula procesul educativ și oferi copiilor un viitor mai bun” a menționat Daniel Șerban, Directorul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX.

Mai mult, în gimnaziu au fost schimbate toate ușile interne ale sălilor de studii, iar din contribuția locală a fost termoizolată fațada clădirii școlii și a fost schimbat sistemul de încălzire a apei. Peste 200 de elevi, dar și profesori vor beneficia astfel de condiții mai bune de învățare.

Comunitatea Mea este un program finanțat de Guvernul Statelor Unite/USAID și implementat de IREX, care are scopul de a susține 77 de primării din țară să asigure o guvernare mai eficientă, mai transparentă și mai responsabilă față de cetățeni. Primăriile partenere beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru a putea îmbunătăți serviciile publice, implica activ cetățenii în guvernarea locală și implementa instrumente de creștere ale veniturilor locale. Totodată, primăriile beneficiază de granturi în valoare de 60 de mii de dolari SUA pentru

implementarea proiectelor de infrastructură, cum ar fi reabilitarea clădirilor școlilor și grădinițelor, reparația drumurilor și trotuarelor, instalarea rețelelor de iluminat public stradal și altele.

Pentru mai multe detalii despre Programul Comunitatea Mea, contactați Specialistul Comunicare al programului, Tatiana Rusu, la email-ul: trusu@irex.org, sau acesați https://www.facebook.com/ProgramulComunitateaMea.

Imprimare