Ежегодные Архивы: 2018

(Română) Viorel Furdui, director executiv al CALM: „Anul 2018 a însemnat pentru CALM dedicație,...

(Română)   Tradițional, la sfârșitul anului are loc ședința Consiliului de administrare a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) în cadrul căreia se fac totalurile anului care se scurge și se stabilesc principalele obiective pentru anul viitor. Din Consiliul de Administrare al CALM fac parte toți primarii de orașe și președinții asociațiilor primarilor din cele 32 de raioane. CALM este una dintre cele mai democratice organizații, deoarece statutul de primar de oraș oferă dreptul de a deveni membru al Consiliului de administrare,

(Română) Viorel Rusu, expert CALM: „Acordând zilnic asistență APL am elaborat multiple inițiative de...

(Română) CALM a acordat permanent membrilor săi asistență juridică, în 2018 însă a fost demarat un proiect mai amplu de acordare a unor servicii mai complexe de ordin juridic, dar și conexe, cum ar fi relațiile de muncă, de serviciu, patrimoniul, achizițiile publice, chiar și unele aspecte ce țin de reprezentarea în instanțele de judecată în caz de litigiu.

(Română) România a transferat o nouă tranșă de 3 milioane euro pentru modernizarea grădinițelor...

(Română) România a transferat o nouă tranșă în valoare de 3 milioane de euro pentru renovarea și modernizarea grădinițelor din țara noastră. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

(Română) Legis.md – noua platformă online pe care vor fi publicate toate actele legislative...

(Română) Începând cu ianuarie 2019, modificările legislației vor fi publicate doar pe platforma online www.legis.md, succesoarea registrului www.lex.justice.md, apărut în 2007, în care erau publicate toate actele normative și modificările la acestea.

(Română) Cum scrieți o cerere de chemare în judecată?

(Română) Atunci când vi s-a încălcat un drept și ați epuizat toate căile de soluționare pe cale amiabilă a unui conflict, singura soluție, care mai rămâne, este adresarea în instanța judecătorească. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să depuneți o cerere de chemare în judecată, dacă este vorba de un caz civil. Unde depuneți cererea și ce informații trebuie să conțină aceasta, aflați din articol.

(Română) Trei localități din Moldova vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală

(Română) Trei localități din Moldova vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală ca rezultat al unui proiect finanțat și implementat de FAO ce vizează dezvoltarea capacităților de pregătire și implementare a politicii de dezvoltare rurală la nivel național și dezvoltarea capacităților de sprijinire a dezvoltării comunitare integrate la nivel local.

(Română) „LA ÎNĂLȚIME CU CALM DESPRE AUTORITĂȚILE LOCALE CARE ADUC SCHIMBAREA ÎN COMUNITĂȚI!

(Română) Săptămâna trecută a avut loc ceremonia oficială de totalizare a proiectului PNUD Moldova „Migrație și dezvoltare locală (MiDL). Proiectul a fost finanțat de Guvernul Elveției, unul dintre obiective fiind de a valorifica potențialul băștinașilor care au plecat peste hotare și de a contribui cu ajutorul acestora la dezvoltarea comunităților noastre.

(Română) „LA ÎNĂLȚIME CU CALM DESPRE AUTORITĂȚILE LOCALE CARE ADUC SCHIMBAREA ÎN COMUNITĂȚI!

(Română) Săptămâna trecută a avut loc ceremonia oficială de totalizare a proiectului PNUD Moldova „Migrație și dezvoltare locală (MiDL). Proiectul a fost finanțat de Guvernul Elveției, unul dintre obiective fiind de a valorifica potențialul băștinașilor care au plecat peste hotare și de a contribui cu ajutorul acestora la dezvoltarea comunităților noastre.

(Română) Două grupuri de acţiune locală au fost create la Cahul şi Cantemir

(Română) Mai multe comunităţi din raioanele Cahul şi Cantemir au creat în această săptămână două grupuri de acţiune locală (GAL), numite Colinele Tigheciului și Valea Halmagei. Acestea prevăd stabilirea mai multor parteneriate, menite să îmbunătăţească nivelul de trai şi infrastructura din localităţile implicate, transmite MOLDPRES.

(Română) LA MULȚI ANI!!!

(Română) Magia sărbătorilor de iarnă să aducă în casele și sufletele DVS. liniște, putere și speranță! La final de an calendaristic, Congresul Autorităților Locale din Moldova vă mulțumește pentru susținere și colaborare! Vă dorim să aveți parte de un An

(Română) În patru sate din raionul Florești au fost finalizate lucrările sistemelor de apeduct

(Română) Aproximativ 5100 de locuitori ai satelor Zăluceni, Vertiujeni, Târgul-Vertiujeni și Japca din raionul Florești vor avea acces la apă potabilă.

(Română) Moldoveni din întreaga lume au contribuit la crearea serviciilor publice îmbunătățite pentru 300.000...

(Română) Peste 10.000 de moldoveni plecați din localitățile de baștină au contribuit cu peste 257.000 de dolari pentru dezvoltarea comunităților respective. În rezultat, au fost îmbunătățite serviciile socio-economice și de infrastructură pentru aproximativ 300.000 de persoane din 38 de localități partenere ale proiectului PNUD Moldova „Migrație și dezvoltare locală”, realizat cu susținerea financiară a Guvernului Elveției.

Последние статьи

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY