Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI) vor acorda Republicii Moldova un împrumut de 300 de milioane de euro pentru reabilitarea a trei drumuri naționale. 

Este vorba despre drumul de centură al municipiului Chișinău, drumul care leagă Chișinăul, prin Comrat, de frontiera cu România și șoseaua Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a adresat o cerere de finanțare în adresa celor două instituții financiare și, recent, a primit confirmarea aprobării acesteia.

Într-un comunicat al ministerului se menționează că în afară de finanțarea investițiilor de capital, împrumutul-cadru va fi, de asemenea, un catalizator pentru utilizarea resurselor de asistență tehnică pentru pregătirea unei linii de investiții derivate în infrastructura rutieră.

Implementatorul proiectului este Administrația de stat a Drumurilor. Perioada de implementare a proiectului urmează să fie negociată și stabilită în Acordul de finanțare.

Imprimare