Câte trei candidați au fost înscriși în cursa electorală în cele două comune care-și vor alege noii primari duminică, 6 septembrie. Detalii despre candidați, tirajul și prețul buletinelor de vot.
În două localități vor avea loc duminică, 6 septembrie, alegeri locale noi: în comuna Târnova, din raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, din raionul Telenești.

În ambele localități, pentru funcția de primar candidează câte trei persoane, atât idependent, cât și din partea unor partide.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a precizat astăzi cine sunt aceștia. De menționat că în Târnova pretind la funcția de primar doi candidați cu același nume de familie – Lisnic.

Pentru funcția de primar din Târnova, Dondușeni au fost înscriși în cursa electorală candidații: Bodorin Victor – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM); Lisnic Ion – Partidul Democrat din Moldova (PDM); Lisnic Oleg – candidat independent.

Pentru funcția de primar al satului Nucăreni, Telenești au fost înregistrați: Rusu Serghei – Partidul Democrat din Moldova (PDM); Lașcu Sergiu – Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM); Cernolev Iurie – Platforma Demnitate și Adevăr (DA).

Alegerile locale noi în aceste localități sunt organizate ca urmare a demisiilor depuse de către foștii primari, motivate prin alegerea lor în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

CEC a precizat că pentru comuna Târnova, raionul Dondușeni, au fost tipărite 3.068 de buletine de vot, iar pentru satul Nucăreni, raionul Telenești – 827 de buletine de vot.

Buletinele au fost tipărite pe hârtie opacă (mată), de culoare roz și au lățimea de 140 mm și lungimea de 135 mm.

Prețul unui buletin de vot pentru alegerile din Târnova este de 0,54 lei, iar pentru Nucăreni –  1,29 lei, din cauza tirajului mai mic. Autoritatea electorală precizează că valoarea totală a tirajului de buletine pentru alegerile locale noi din 6 septembrie este de 2 milioane 723 de mii și 55 de lei.

Reamintim că, pe 1 noiembrie, în aceeași zi cu alegerile președintelui Republicii Moldova, în trei localități vor fi aleși noi primari.

Alegeri locale noi se vor desfășura în comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra, din raionul Orhei, și în satul Dubna, din raionul Soroca. În toate aceste trei cazuri, încetarea înainte de termen a mandatelor de primar a survenit ca urmare a decesului acestora.

Imprimare