Recent, primăria mun.Chișinău a semnat două memorandumuri cu companiile de servicii financiare, MasterCard și VISA, care vor implementa un proiect-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău, pe o perioadă de 6 luni.

Conform Proiectului, inițial se prevede instalarea în troleibuze și autobuze a echipamentului necesar pentru achitarea electronică a călătoriei, precum și instruirea angajaţilor Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) și ai Parcului Urban de Autobuze (PUA), după care sistemul va fi testat timp de jumătate de an.

În perioada de testare, taxarea electronică va fi aplicată pe câte o rută de troleibuz și autobuz, iar RTEC și PUA vor încheia contracte cu prestatorii de servicii.

După finalizarea proiectului-pilot, vor fi analizate posibilitățile cu privire la extinderea sistemului de plată contactless pentru toate tipurile de transport municipal din oraș.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat, pentru a îmbunătăți serviciul public de profil și pentru a diminua riscul de falsificare a biletelor de călătorie care aduce pierderi financiare operatorilor de transport.

Imprimare