În satul Slobozia Mare, raionul Cahul a fost deschisă cea mai mare piață din sudul R. Moldova. Locuitorii din regiune, dar și cei de dincolo de Prut, pot cumpăra lapte și brânzeturi, carne proaspătă, legume și fructe, cereale și nuci, produse din piele și blană, articole de artizanat – toate produse de cei aproximativ 1 400 de antreprenori și gospodari din Slobozia Mare, potrivit Biroului de cooperare al Elveției.

Piața a fost construită de la zero cu susținerea Elveției de 1,1 milioane lei în cadrul proiectului UNDP Moldova „Migrație și dezvoltare locală” și cu sprijinul de 250 de mii de lei de la Biroul Relații cu Diaspora, prin programul guvernamental „DAR 1+3”. Consiliul raional Cahul a contribuit cu 300 de mii de lei, Primăria Slobozia Mare cu 837 de mii de lei, iar 150 de moldoveni originari din Slobozia Mare, stabiliți în diaspora, au donat 177 de mii de lei. Costul total al lucrărilor a fost de 2,6 milioane lei.

Piața, inclusiv hala agroalimentară modernă, are o capacitate de 20 de locuri pentru comercializarea produselor din carne și lactate, 20 de locuri pentru comerț din camioane/automobile, 25 de locuri la tarabe și cinci gherete pentru produse industriale, potrivit PNUD Moldova.

Satul Slobozia Mare este unul din cele 25 de localități susținute de proiectul Elveția-PNUD „Migrație și dezvoltare locală” pentru dezvoltarea economiilor locale.

Imprimare