Trei persoane din Mingir, Hâncești s-au tratat de COVID-19, una dintre acestea fiind alesul local Ilie Chițanu. Alesul local spune că în luna mai a avut o activitate intensă, împreună cu echipa de la primărie a pregătit dosarele pentru a aplica la unele proiecte. „Nu puteam  să ne izolăm în această perioadă,  urma să depunem  două proiecte la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură ce prevăd îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice. Un alt obiectiv al nostru este să devenim parte a Programului Comunitatea Mea finanțat de USAID. „S-a anunțat despre a treia rundă de selectare a comunităților din Republica Moldova pentru a deveni partenere ale acestui program. Satul Cărpineni este pentru noi un exemplu în acest sens și știm că prin intermediul Programului am putea soluționa unele probleme stringente pe care le avem în localitate. Iată de ce în această perioadă a fost necesar să mă deplasez de mai multe ori la Chișinău”, ne explică alesul local.

La începutul lunii mai s-a simțit rău, iar rezultatul testului la coronavirus a fost pozitiv. „La 3 iunie am fost izolat la Spitalul de Boli Infecțioase din Hâncești. Timp de zece zile am urmat tratamentul și deoarece testul repetat a arătat lipsa virusului în organism am fost externat.” Următoarele două săptămâni, Ilie Chițanu a stat în carantină la domiciliu. Și angajații primăriei din Mingir, Hâncești s-au izolat pentru două săptămâni.

Această perioadă de activitate primarul o descrie ca pe una grea, cu o liniște apăsătoare. „Vedem că situația a ieșit de sub control și nu știm la ce ne putem aștepta. Am sesizat oamenii din comunitate să fie prudenți, ceea ce facem și noi la primărie”, a menționat primarul de Mingir.

Imprimare