În cadrul unei vizite în Republica Moldova, președintele Consiliului Județean Buzău Petre Emanoil Neagu a avut o întrevedere cu directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui și vicepreședintele CALM Grigore Policinschi.

Reprezentanții APL din România și Republica Moldova au discutat despre necesitatea consolidării relațiilor dintre Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și CALM, dar și despre promovarea intereselor autorităților locale din Republica Moldova în cadrul instituțiilor europene.

Petre Emanoil Neagu a vorbit despre colaborarea Consiliului Județean Buzău cu autorități locale din Republica Moldova, dar și cu reprezentanți ai societății civile.

Directorul executiv al CALM Viorel Furdui  a trecut în revistă unele rezultate ale activității Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, alcătuit din Asociația Comunelor din România (ACoR) și CALM, dar a vorbit și despre relațiile speciale dintre CALM și Asociația Orașelor din România.  Viorel Furdui și-a exprimat speranța că atât Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, cât și Asociația Orașelor din România vor deveni reprezentante ale  Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova.

Petre Emanoil Neagu și-a manifestat deschiderea pentru cooperarea cu CALM și  s-a arătat convins de faptul că Republica Moldova va avea același parcurs european ca și cel al României. Președintele Consiliului Județean Buzău a făcut o invitație oficială pentru CALM de a efectua o vizită la Buzău.

Imprimare