Recent, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, reprezentanți ai ADR Centru și Consiliului Raional Dubăsari au semnat contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani” r-ul Dubăsari”, finanțat de Uniunea Europeană.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15 114 092,00 lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Antreprenorul, căruia i-a fost adjudecat contractul – SC Valdcongrup SRL, va executa lucrări privind eficiența energetică a liceului teoretic „Holercani” r-ul Dubăsari”. În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, peste 330 persoane vor beneficia de condiții îmbunătățite de confort în LT Holercani, consumul de energie în LT Holercani va fi redus de la 106.7 kWh/m2/an la 93.0 kWh/m2/an și emisia de COva fi redusă. 

Totodată, au mai fost semnate alte două contracte pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor și pentru serviciile de supraveghere de autor în cadrul proiectului „Sporirii eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani” r-ul Dubăsari„. Drept câștigătoare pentru prestarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor a fost desemnată compania ,,Sigma Engineering SRL” , cu oferta contractuală în valoare de 146 606.69 lei, supravegherea de autor urmând a fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție de către „BIM-TEH SOLUTION” SRL, conform contractului încheiat cu compania respectivă, în valoare de 45 342,28 lei. 

De notat, că agentul economic, căruia i-a fost adjudecat contractul de antrepriză, a fost desemnat câștigător al licitației internaționale, cod achiziție MSPL/GIZ/L/CEE/003 din 30.03.2020, organizată de către autoritatea contractantă, ADR Centru, în baza procedurilor de licitație PRAG UE. Respectarea acestor proceduri asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu oferte competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

Măsura investițională Sporirii eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani” r-ul Dubăsari” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 

Imprimare