De Hramul Chișinăului în capitală vor fi organizate mai multe activitățile cultural-artistice în sectoare, pentru a evita aglomerările mari de oameni și a respecta măsurile de prevenire a infecției Covid-19.

Evenimentele care vor fi organizate în diferite locații și aproximativ la aceleași ore, vor fi transmise live, astfel ca cetățenii să poată asculta muzică în parcuri, zone verzi și chiar de acasă. În acest sens, manifestările cultural – artistice, vor putea fi urmărite în direct la Televiziunea Națională Moldova1 și pe portalul privesc.eu.

Programul va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt (08:00) și Sfânta Liturghie de Hram (08:00-10:00).

Inaugurarea oficială a Sărbătorii Hramului orașului Chișinău, cu genericul „Rugă pentru sănătate” va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” (10:00-11:00).

Pe parcursul întregii zile, în sectoarele capitalei vor avea loc recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse ECO, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică, spectacole muzical-literare cu dedicație orașului Chișinău etc.

Astfel, menționăm că evenimentele dedicate Hramului Chișinăului vor fi desfășurate, atât în centrul urbei, precum și în sectoare: în scuarul Monumentului Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor” și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul”, în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor” etc.

De asemenea, informăm că participanții la evenimentele organizate de municipalitate vor fi asigurați cu măști de protecție și dezinfectanți, iar locurile prevăzute pentru fiecare acțiune nu va depăși numărul de 50 persoane , conform rigorilor stabilite de autoritățile în sănătate publică.

Imprimare