Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui și Liderul de Echipă în cadrul Proiectului MĂ IMPLIC Matthias Morgner, în calitate de reprezentanți ai celor două instituții, au semnat la 30 septembrie un acord de cooperare. Astfel, CALM și Proiectul MĂ IMPLIC se angajează să se susțină reciproc în următoarele domenii:

– Dezvoltarea organizațională a CALM;

– Consolidarea capacităților CALM de a oferi expertiză, instruiri, asistență tehnică, consiliere și alte tipuri de servicii ce vin în sprijinul autorităților publice locale;

–  Activități de promovare și dialog politic cu accent pe domeniul serviciilor comunale;

– Instituirea unei e-platforme de asistență și expertiză pentru APL și operatorii de servicii  de gospodărie comunală.

Proiectul privind implicarea civică în guvernanța locală „MĂ IMPLIC” (2019-2023), implementat de Skat Consulting Ltd., sprijinit financiar de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, are ca obiectiv sporirea accesului populației din mediul rural al Republicii Moldova la servicii publice. De asemenea,  Proiectul MĂ IMPLIC pune accent pe susținerea autorităților publice locale în oferirea serviciilor publice de bună calitate și la prețuri accesibile.  La nivel local, proiectul MA IMPLIC va sprijini aproximativ 30 de autorități publice locale rurale / grupuri de autorități publice locale, pentru a gestiona furnizarea de servicii într-un mod participativ, eficient, incluziv și durabil, în timp ce la nivel național, proiectul va sprijini îmbunătățirea mediul politic, juridic și financiar pentru furnizarea de servicii publice locale de calitate și reforma descentralizării. În tot acest proces, CALM este unul dintre partenerii naționali ai Proiectului MĂ IMPLIC.

Serviciul de Comunicare al CALM

Imprimare