Chiar dacă sunt singuri și bolnavi, s-au bucurat ca niște copii de venirea lui Moș Crăciun. Mai mulți bătrâni imobilizați la pat din satul Puhoi au avut parte de o surpriză pe cinste, pusă la cale de administrația localității. Oamenii au primit câte o pungă cu produse alimentare, dar și câte o felicitare din partea Moșului Bun. Primarul satului spune că și-ar fi dorit ca darurile să ajungă la mai mulți săteni, dar bugetul limitat l-a determinat să-i aleagă pe cei, care au cea mai mare nevoie de un zâmbet.

O șampanie pentru masa de sărbătoare, niște dulciuri, careva conserve, produse pe care trebuie să le păstrați la frigider.

„Avem bucurie mare că nu ne uită nici într-un primar. Ne bucurăm că domnul primar are grijă de noi. Vine în fiecare an la noi. Mai înainte nu era așa. E o mare bucurie”.

„Cu desaga în spinare, moșul a colindat neobosit satul în lung și-n lat, în căutarea celor care așteaptă cu nerăbdare darurile lui”.

Moșul v-a adus careva produse ca să vă întăriți sănătatea. O șampanie pentru anul nou, niște dulciuri pentru nepoței, zefire, ciocolate, salam pentru masa de sărbătoare.

Bătrânii spun că se bucură că Moș Crăciun nu a uitat de ei și l-au rugat să le aducă și un pic de sănătate.

„Mă bucur foarte tare că a venit. Mulțumesc că a venit. Ce să-mi doresc? Sănătate. Mai mult nimic”, a spus o locuitoare din Puhoi.

De asemenea, Moșul a vizitat și elevii eminenți care din vina sorții au rămas fără părinți.

„Vă felicităm! Fiți bravo”

„Sunt foarte bucuroasă și îmi doresc ca eu cu sora mea să fiu mereu bucuroasă și împreună”.

„Am avut reușite mari la școală și am fost cuminte. Am scris o scrisoare ca să fim sănătoase și eu cu sora mea să fim mereu împreumă”. 

Primarul satului Puhoi, Petru Frunze, spune că a făcut tot posibilul ca sărbătoarea să ajungă în primul rând la cei care au mai puține motive de bucurie de-a lungul anului:

„În acest an am identificat persoane din categoria țintuite la pat, care nu au altcum să-l vadă pe Moș Crăciun, persoane nevăzătoare. Plecăm la ei acasă și le oferim pachete cu produse alimentare. De asemenea mergem și la copiii orfani”, a spus primarul Petru Frunze.

Primarul localității recunoaște că resursele Primăriei au fost mult prea mici în comparație cu numărul celor care ar merita un cadou din partea lui Moș Crăciun.

„Am alocat de la Primărie 7.000 de lei și locuitorii satului care sunt plecați peste hotare au oferit ca donțaie 300 de euro. Avem mai multe categorii, dar cu părere de rău nu avem posibilitate, nici timpul nu ne permite dar mergem la cea mai problematică categorie, cea care nu se poate deplasa”, a mai spus Petru Frunze. 

De daruri au beneficiat 33 de locuitori ai satului Puhoi.

Imprimare