Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Emisiunea ”Accent DIRECT” din 26 septembrie 2017

vezi mai mult

Veniturile proprii la bugetele locale se micşorează în 2018, iar dependenţa APL faţă de APC creşte
09.12.2017      tv8.md   
 
Vlad Cociu, primar de Carahasani: „Beneficiile reformelor trebuie să le simtă cetățenii, ei sunt beneficiarii finali ai acestora”
04.12.2017      www.facebook.com/oraprimarului   
 
(video) Duși la piață cu taxiul social. Bătrânii dintr-un sat din Ocnița se bucură de transport gratis
01.12.2017      edit.ocn.md   
 
Autonomia locală este un proces firesc pentru o societate care îşi doreşte să se dezvolte
21.11.2017      www.facebook.com/oraprimarului   
 
Nicio guvernare din Republica Moldova nu a înțeles cu adevărat importanța descentralizării și cât de necesar este să întărești puterea APL
16.11.2017      tv8.md   
 

Emisiunea ”Accent DIRECT” din 26 septembrie 2017

      
28.09.2017     TV Căușeni

După mai bine de trei ani de așteptări, anul curent primarii localităților din toată țara vor primi însfîrșit banii din fondul rutier. Sunt niste surse mult așteptate, cel puțin asta spun autoritățile locale care își doresc ca din aceste surse să repare cel puțin o stradă sau un drum din localitățile pe care le administrează. Cifrele de control deja au ajuns către autoritățile locale de nivelul I și de nivelul II. Astfel, acești bani deja au fost planificați de către consiliile locale, iar la început de septembrie o parte dintre lucrări au și demarat în unele localități. În premieră în acest an orașul Căușeni va beneficia de 5 milioane de lei pentru reparația drumurilor, 3 milioane lei sunt alocate de către consiliul raional Căușeni pentru drumurile care sunt în gestiunea acestuia, iar alte 2,5 milioane lei le dispune primăria orașului Căușeni pentru drumurile locale. Primarii din raionul Căușeni afirmă că au mari speranțe în ce privește aceste fonduri.

Despre importanța fondului rutier și proiectele investiționale la jumătate de mandat s-a discutat cu primarii din raionul Căușeni invitați în platou:

domnul Valeriu Musteață, primar al satului Săiți, președintele asociației raionale CALM;

doamna Tatiana Țîbîrnă, primar al satului Baccealia;

domnul Alexandru Țurcanu, primar al satului Tocuz.