Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Emisiunea ”Accent DIRECT” din 26 septembrie 2017

vezi mai mult

Oamenii de calitate generează rezultate!
04.07.2018     
 
Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia: „România are tradiții de administrare pe care noi nu le avem"
20.05.2018     
 
Mariana Gâju, primarul Comunei Cumpăna, județul Constanța, prim-vicepreședintele ACoR: „Solicităm ca legislația din România și Republica Moldova să fie aceeași în domeniul APL"
20.05.2018     
 
Gheorghe Damian: "Cea mai gravă problemă este încercarea partidelor de a controla mereu această masă de primari care este generatoare de voturi"
16.05.2018     
 
Nicolae Pandea, primar de Ștefan cel Mare, județul Călărași: „Lucrurile se îndreaptă într-o direcție foarte bună și putem face progrese destul de mari"
16.05.2018     
 

Emisiunea ”Accent DIRECT” din 26 septembrie 2017

      
28.09.2017     TV Căușeni

După mai bine de trei ani de așteptări, anul curent primarii localităților din toată țara vor primi însfîrșit banii din fondul rutier. Sunt niste surse mult așteptate, cel puțin asta spun autoritățile locale care își doresc ca din aceste surse să repare cel puțin o stradă sau un drum din localitățile pe care le administrează. Cifrele de control deja au ajuns către autoritățile locale de nivelul I și de nivelul II. Astfel, acești bani deja au fost planificați de către consiliile locale, iar la început de septembrie o parte dintre lucrări au și demarat în unele localități. În premieră în acest an orașul Căușeni va beneficia de 5 milioane de lei pentru reparația drumurilor, 3 milioane lei sunt alocate de către consiliul raional Căușeni pentru drumurile care sunt în gestiunea acestuia, iar alte 2,5 milioane lei le dispune primăria orașului Căușeni pentru drumurile locale. Primarii din raionul Căușeni afirmă că au mari speranțe în ce privește aceste fonduri.

Despre importanța fondului rutier și proiectele investiționale la jumătate de mandat s-a discutat cu primarii din raionul Căușeni invitați în platou:

domnul Valeriu Musteață, primar al satului Săiți, președintele asociației raionale CALM;

doamna Tatiana Țîbîrnă, primar al satului Baccealia;

domnul Alexandru Țurcanu, primar al satului Tocuz.