Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Emisiunea ”Accent DIRECT” din 26 septembrie 2017

vezi mai mult

Orașul COMRAT s-a înfrățit cu localitatea TURDA
14.02.2018      moldova9.com   
 
Lipsa abordării de sistem, transparenței, dialogului și a continuității sunt cauzele principale care blochează reformele în domeniul autonomiei locale și descentralizării!
05.02.2018      www.trm.md   
 
Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu: „CALM este unul dintre principalii parteneri interni cu care Guvernul trebuie să lucreze"
04.02.2018      www.realitatea.md   
 
Discursul Președintelui CALM Tatiana Badan în cadrul evenimentului „Dialog direct cu APL, organizat la 1 februarie 2018
04.02.2018      www.realitatea.md   
 
Ambasadorul SUA James Pettit: „CALM joacă un rol crucial în reprezentarea vocii APL"
04.02.2018      www.realitatea.md   
 

Emisiunea ”Accent DIRECT” din 26 septembrie 2017

      
28.09.2017     TV Căușeni

După mai bine de trei ani de așteptări, anul curent primarii localităților din toată țara vor primi însfîrșit banii din fondul rutier. Sunt niste surse mult așteptate, cel puțin asta spun autoritățile locale care își doresc ca din aceste surse să repare cel puțin o stradă sau un drum din localitățile pe care le administrează. Cifrele de control deja au ajuns către autoritățile locale de nivelul I și de nivelul II. Astfel, acești bani deja au fost planificați de către consiliile locale, iar la început de septembrie o parte dintre lucrări au și demarat în unele localități. În premieră în acest an orașul Căușeni va beneficia de 5 milioane de lei pentru reparația drumurilor, 3 milioane lei sunt alocate de către consiliul raional Căușeni pentru drumurile care sunt în gestiunea acestuia, iar alte 2,5 milioane lei le dispune primăria orașului Căușeni pentru drumurile locale. Primarii din raionul Căușeni afirmă că au mari speranțe în ce privește aceste fonduri.

Despre importanța fondului rutier și proiectele investiționale la jumătate de mandat s-a discutat cu primarii din raionul Căușeni invitați în platou:

domnul Valeriu Musteață, primar al satului Săiți, președintele asociației raionale CALM;

doamna Tatiana Țîbîrnă, primar al satului Baccealia;

domnul Alexandru Țurcanu, primar al satului Tocuz.