Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Bucurie pentru locuitorii din Duruitoarea Veche. S-a încheiat construcţia sistemului de canalizare

vezi mai mult

CALM participă la adunarea generală a A.Co.R. (LIVE VIDEO)
17.02.2020     
 
EU TOT POT #2, Victoria Butuc - primăriță la 28 de ani
12.02.2020     
 
APL nu este responsabilă de utilizarea irațională a banilor din cadrul „Fondului Național de Dezvoltare Regională"
03.02.2020     
 
La Mulți Ani cu sănătate, CALM și bunătate!
30.12.2019     
 
Emisiunea "Obiectiv Comun" - 2019 // Meşteşugurile şi tradiţiile, promotor al economiei locale
27.11.2019     
 

Bucurie pentru locuitorii din Duruitoarea Veche. S-a încheiat construcţia sistemului de canalizare

      
13.08.2016     www.publika.md

Pentru cele mai multe localităţi din Moldova accesul la apeducte şi reţea de canalizare este un lux. Nu şi pentru satul Duruitoarea Veche din raionul Râşcani. Acolo s-au încheiat lucrările de construcţie a sistemului de canalizare cu o lungime de aproximativ şapte kilometri. Oamenii, care dispun şi de apeduct, spun că localitatea a ieşit acum din categoria "satelor fără perspectivă", devenind o regiune cu potenţial.

Acum un an, Familia Ucrainschi a revenit din Chişinău în Duruitoarea Veche, acolo unde şi-au ridicat o casă. 

"Noi am aşteptat de mai mult timp realizarea acestui proiect. Acum e bine aici. Avem toate condiţiile. Avem nevoie de aceste servicii, pentru ca oamenii să nu plece. Satele noastre şi aşa sunt pustii", a declarat locuitoarea satului Duruitoarea Veche, Natalia Ucrainschi. 

Oamenii din Duruitoarea Veche au cărat ani la rând apă din fântâni, multe dintre care pe timp de vară secau.

În scurt timp, va fi încheiată şi reconstrucţia staţiei de epurare din oraşul Costeşti, unde se vor scurge apele reziduale din Duruitoarea Veche.

"Apele reziduale, vrem noi nu vrem, ajung şi în Prut. Dar odată cu darea în exploatare a staţiei vor rezolva această problemă", a declarat primarul comunei Costeşti, Nelu Grasu. 

La câţiva kilometri distanţă, în satul Petruşeni, modernizarea bate pasul pe loc. Localnicii de acolo nu au acces nici la apeduct, nici la reţea de canalizare.

Valoarea proiectului de aprovizionarea cu apă potabilă şi canalizare a satului Duruitoarea Veche din raionul Râşcani este de peste un milion de euro. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi de Guvernul Germaniei.