Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Vor fi amendaţi! Război gunoiștilor neautorizate

vezi mai mult

CALM participă la adunarea generală a A.Co.R. (LIVE VIDEO)
17.02.2020     
 
EU TOT POT #2, Victoria Butuc - primăriță la 28 de ani
12.02.2020     
 
APL nu este responsabilă de utilizarea irațională a banilor din cadrul „Fondului Național de Dezvoltare Regională"
03.02.2020     
 
La Mulți Ani cu sănătate, CALM și bunătate!
30.12.2019     
 
Emisiunea "Obiectiv Comun" - 2019 // Meşteşugurile şi tradiţiile, promotor al economiei locale
27.11.2019     
 

Vor fi amendaţi! Război gunoiștilor neautorizate

      
21.07.2016     www.canal3.md

Oamenii care aruncă gunoiul în locuri neautorizate sau își păstrează deșeurile la poartă ar putea fi amendaţi. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a discutat ieri cu autorităţile locale din raionul Florești despre acest fapt, dar și despre alte probleme.

„Până la sfârșitul sesiunii parlamentare trebuie să treacă în lectura a doua modificare profundă a Codului Contravențional prin care primarii vor deveni agenți constatatori pentru mai multe contravenții, inclusiv pentru contravenții de salubrizare”, a comunicat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

Potrivit aleșilor locali din Florești, persoanele care duc deșeurile în locuri neautorizate nu vor să plătească pentru colectarea lor. De exemplu, în satul Mărculești, taxa pentru o persoană fizică este de nouă lei, iar pentru cea juridică – de 160 de lei.

„Oamenii să fie conștienți de aceasta că într-adevăr ei produc multe deșeuri menajere și într-adevăr trebuie scoase din sat, dar mulți nu sunt de acord cu prețurile”, a menţionat primarul satului Mărculești, Florești, Iurie Cordun.

Pentru a rezolva problema colectării și depozitării deșeurilor, câteva primării s-au unit într-o întreprindere municipală.

„În raionul Florești în care sunt 40 de Primării, 15 Primării sunt încadrate în proiectul GIZ care evacuarea deșeurilor centralizat se efectuează. Celelalte Primării la moment se acumulează în întreprinderi municipale care fac evacuarea deșeurilor de sine stătător”, a comunicat șeful Inspectoratului Ecologic Florești, Vitalie Ciorbă.

Amenda pentru aruncarea deșeurilor în locuri neautorizate constituie 800 de lei.