Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | "Viitorul Guvern trebuie să descentralizeze puterea și să finalizeze reformele"

vezi mai mult

„Cu drag pentru acasă!” – proiect ce încurajează participarea migranților în dezvoltarea localităților de baștină
17.09.2019      moldova.europalibera.org   
 
Primarii de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit la Festivalul Românilor de Pretutindeni
16.09.2019      tvrmoldova.md   
 
Rețeaua Profesională a perceptorilor fiscali va promova interesele acestei categorii de funcționari din cadrul APL!
17.06.2019     
 
Când vor avea loc alegerile locale?
04.06.2019     
 
Specialiștii pentru reglementarea proprietății funciare își fortifică potențialul în cadrul CALM!
01.06.2019     
 

"Viitorul Guvern trebuie să descentralizeze puterea și să finalizeze reformele"

      
24.12.2014     www.publika.md

Viitorul Guvern trebuie să depună eforturi pentru a descentraliza puterea și afinaliza reformele inițiate până acum. Asupra acestui lucru insistă Congresul Autorităților Locale din Moldova, care cere mai multe împuterniciri în procesul de luare a deciziilor.

Congresul Autorităților Locale insistă ca reprezentanții săi să participe laaprobarea legilor și la dezbaterile pentru adoptarea Bugetului de stat. Pentru asta, forul solicită ca reprezentantul său să aibă calitatea de vicepremier.

"În sate nu sunt posibilități pentru dezvoltare. Noi vorbim despre lupta împotriva corupției, despre creșterea economică și socială. Dar toate aceste lucruri se vor realiza doar la nivel central", a declarat directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, Viorel Furdui. 

Reprezentanţii autorităţilor locale sunt convinşi că, fără aceste schimbări, dezvoltarea localităţilor din provincie este imposibilă.

"Fără o reformă majoră în administrația locală și centrală, fără lichidarea autorității verticale și fără o administrație locală puternică, fără o descentralizare politică, Moldova nu are nici o șansă să se europenizeze și să se dezvolte", a declarat președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, Tatiana Badan.

"Ne aflăm într-o perioadă de așteptare. Și până durează toate acestea, cetățenii sunt nedumeriți și îngrijorați. Noi așteptăm formarea noii conduceri cât mai repede și îndeplinirea toturor promisiunilor, pe care aceștia le-au făcut în campania electorală", a menționat primarul satului Colibaş din raionul Cahul, Ion Dolganiuc. 

Congresul Autorităților Locale din Moldova are reprezentanţi ai 700 de localităţi.