Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Gestionarea instituțiilor preșcolare în perioada pandemică de către autoritățile locale - experiența statelor europene și a membrilor NALAS!

vezi mai mult

CALM și Programul Comunitatea Mea vor colabora în vederea îmbunătățirii sistemului de administrare publică locală, a cadrului legislativ și a capacităților autorităților locale!
29.05.2020     
 
Alexandru Sîrbu, primarul de Cubolta, Sângerei: „ Descentralizarea financiară - în această direcție trebuie dezvoltate politicile statului"
28.05.2020     
 
Leonid Boaghi, primar de Sireț, Strășeni: „Ne dorim să nu fie atât de mare discrepanța dintre rural și urban și cred că putem face acest lucru"
28.05.2020     
 
Lidia Jubea, primar al satului Tănătari, raionul Căușeni: „Dacă nu ne implicăm noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când"
27.05.2020     
 
Primarul de Tocuz, Căușeni Alexandru Țurcan: „Din satul nostru oamenii nu pleacă"
26.05.2020     
 

Gestionarea instituțiilor preșcolare în perioada pandemică de către autoritățile locale - experiența statelor europene și a membrilor NALAS!

      
21.05.2020    

În contextul în care în Bulgaria părinții pun presiune pe autoritățile locale de a redeschide grădinițele și creșele, Asociația Națională a Autorităților Locale din această țară (NAMRB) a colectat informații de la membrii NALAS și alte state europene privind activitatea acestor instituții preșcolare în timpul pandemiei COVID-19. Astfel, asociațiile autorităților locale din mai multe țări au oferit răspunsuri privind redeschiderea sau nu a grădinițelor și creșelor în această perioadă, dar și ce măsuri au fost întreprinse pentru a sigura siguranța copiilor și a personalului. În documentul atașat, CALM vă prezintă sumarul acestor experiențe, unele dintre ele ar putea fi preluate de către statul nostru sau adaptate condițiilor din Republica Moldova.

NALAS este rețeaua asociațiilor autorităților locale din sud-estul Europei care a apărut la inițiativa Consiliului Europei. Scopul NALAS este de a îmbunătăți calitățile serviciilor oferite de către asociațiile autorităților locale, dar și de a le dezvolta din punct de vedere organizațional.

Serviciul de Comunicare al CALM

Fișier:

Informații cu privire la funcționarea grădinițelor și creșelor în timpul pandemiei Covid-19