Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | SATELE MOLDOVENEȘTI - ÎNTRE PERICOLUL DISPARIȚIEI ȘI ȘANSA DEZVOLTĂRII!

vezi mai mult

CALM la întrevederea primarilor cu Guvernul: „Nu mai avem timp, e nevoie de acțiuni concrete”
23.01.2020      Foto: gov.md   
 
Sergiu Andronachi: „Orașul Cimișlia are nevoie de oameni"
23.01.2020     
 
Valeriu Lazarenco, primar de Leușeni, Telenești: „Îmi doresc ca oamenii să fie mândri de faptul că m-au ales"
23.01.2020     
 
CALM în cadrul CNI: „Funcționarii publici pot fi și consilieri locali"
21.01.2020     
 
Elita Cakule: „Mă fascinează entuziasmul cu care primarii la primul mandat au acceptat această provocare"
21.01.2020     
 

SATELE MOLDOVENEȘTI - ÎNTRE PERICOLUL DISPARIȚIEI ȘI ȘANSA DEZVOLTĂRII!

      
13.01.2020    

Satul moldovenesc se află la limita existenței demografice. Despre aceste realități vorbesc aleșii locali dar și datele statistice. Experții în demografie susțin că între cele două recensăminte privind populația au dispărut 150 de sate iar în următorul deceniu realitățile ar putea fi și mai triste. De ce am ajuns în această situație și în ce condiții se reușește totuși dezvoltarea unor localități aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" de la Ion Dolganiuc, primar de Colibași, Cahul; Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița, Ștefan Vodă; Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca; Mihail Rotaraș, primar de Nicoreni, Drochia; Anatolie Pânzaru, primar de Cremenciug, Soroca; Ion Lupașcu, primar de Mândâc, Drochia și Silvia Leșan, primar de Schineni, Soroca.
Emisiunea noastră este transmisă sâmbăta, de la ora 10.00, la Eco FM, duminica, de la ora 14.10, la Jurnal FM și lunea, de la ora 08.00 (în reluare de la ora 22.00) la radio Vocea Basarabiei. Toate edițiile le găsiți pe calm.md. Oamenii informați sunt puternici!

Emisiunea La Înălțime cu CALM" partea I

Emisiunea La Înălțime cu CALM" partea II