Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | CALM a fost premiat pentru cooperarea cu România!

vezi mai mult

Ludmila Zdraguș, primar de Ștefănești, Florești: „Cu CALM vorbim în aceeași limbă, ceea ce nu reușim mereu în relațiile cu instituțiile statului"
20.01.2020     
 
Iurie Potorac, primarul comunei Cuhureștii de Jos, Fălești: „Vom reuși având susținerea Guvernului și a băștinașilor care au plecat"
20.01.2020     
 
PRIMARII RAIONULUI FLOREȘTI SUNT „LA ÎNĂLȚIME CU CALM"!
20.01.2020     
 
Serviciile CALM și modele de bune practici ale Norvegiei au fost prezentate primarilor la primul mandat
18.01.2020     
 
Galina Burduja, primar de Lunga, Florești: „E mai greu să fii primar decât militar"
17.01.2020     
 

CALM a fost premiat pentru cooperarea cu România!

      
09.12.2019    

În cadrul Galei Premiilor TVR Moldova, Congresului Autorităților Publice Locale din Moldova a obținut Premiul pentru cooperare cu România!

Premiul a fost înmânat reprezentantului CALM Alexandru Osadci de către Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, membru în Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România. Primarul municipiului Buzău s-a arătat onorat de faptul că trebuie să ofere un premiu al cooperării dintre primarii din România și primarii din Republica Moldova.

 „Este un premiu pentru primarii care s-au constituit în 2010 într-o organizație care se numește Congresul Autorităților Locale din Moldova." Constantin Toma a declarat că un primar este mai important pentru localitatea lui decât președintele țării sau prim-ministrul, pentru că de hărnicia, de viziunea, de talentul acestuia depinde prezentul și, mai ales, viitorul tuturor oamenilor care trăiesc acolo. „Suntem destul de ignorați în România, probabil ca și aici, dar cred că trebuie să ni se acorde mai multă încredere. Dragi primari moldoveni, basarabeni, români, Asociația Municipiilor din România este alături de Dvs pentru că într-adevăr ne putem schimba localitățile, iar dacă localitățile se schimbă în bine se schimbă și țara în bine."

Coordonatorul de programe în cadrul CALM Alexandru Osadci a mulțumit TVR Moldova pentru această apreciere. „Este imposibil de a nega suportul de care ne bucurăm din partea autorităților locale din România, dar și al Asociațiilor Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România." Alexandru Osadci a scos în evidență faptul că grație reprezentanților asociațiilor autorităților locale din România avem posibilitatea să implementăm proiecte extrem de importante pentru comunitățile noastre din Republica Moldova, inclusiv în domeniul investițiilor capitale. „De asemenea, asociațiile autorităților locale din România ne susțin necondiționat în promovarea intereselor APL din statul nostru pe arena internațională, în primul rând, în spațiul european. Avem doar cuvinte de apreciere pentru acest premiu. La mulți ani, TVR Moldova!"

În cadrul Galei Premiilor TVR Moldova sunt premiate personalităţi și instituții din spațiul românesc care au rezultate frumoase în domeniile lor de activitate. Printre categorii, se numără: promovarea istoriei şi limbii române,  a patrimoniului cultural, pentru performanţă în educaţie, artă, afaceri, pentru responsabilitate socială.

Serviciul de Comunicare al CALM