Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Primarul orașului Criuleni Mihail Sclifos: „Sunt un luptător și nu cedez în fața greutăților"

vezi mai mult

Noi ședințe ale Filialelor CALM în teritoriu!
16.12.2019     
 
Primarul de Gârbova, Ocnița Iurii Seinic: „Pe la jumătatea primului mandat intenționam să renunț la această activitate dar oamenii m-au convins să rămân"
16.12.2019     
 
Primarul comunei Berlinți, Briceni Viorica Oleinic: „Cele două sate din comună rămaseră uitate de toți"
16.12.2019     
 
Mihai Ursu, primar de Cotiujeni: „Noi, primarii din raionul Briceni, ne străduim să fim uniți chiar dacă politicul mai încearcă să ne dezbine"
16.12.2019     
 
Primarul comunei Colicăuți, Briceni Lilian Țapu: „De pe loc se văd mai bine problemele, de sus vizibilitatea este mai mică"
16.12.2019     
 

Primarul orașului Criuleni Mihail Sclifos: „Sunt un luptător și nu cedez în fața greutăților"

      
03.12.2019    

Mihail Sclifos va conduce în următorii patru ani primăria orașului Criuleni. A făcut sport de performanță în domeniul luptelor libere, a lucrat în administrare, dar și peste hotare. Susține că a fost ales deoarece cetățenii au vrut schimbări în orașul Criuleni. L-am cunoscut la evenimentul organizat de CALM după alegerile locale.

Ați revenit de peste hotare în condițiile în care cei mai mulți conaționali de-ai noștri preferă să rămână acolo...

Mihai Sclifos: Nu sunt indiferent față de soarta orașului, atât părinții, cât și buneii, dar și străbuneii mei s-au născut aici. Este o localitate foarte frumoasă dar, din păcate, în ultimii 20 de ani a degradat. Pe vremea sovietică la Criuleni veneau turiști din toată Uniunea Sovietică și erau frapați de natura de la noi, de amenajarea, de curățenia care era. Mulți chiar rămâneau în Criuleni, își întemeiau familii, se angajau aici în câmpul muncii, acum însă am impresia că este unul dintre cele mai sărace orașe din Republica Moldova. Pe timpuri erau foarte multe întreprinderi, fabrica „Bucuria" își deschise o hală de producere la noi.  Între timp cam toate au fost închise, activează școala de arte, biblioteca, muzeul, Consiliul raional, policlinica și încă vreo câteva instituții.

Aceste realități nu v-au descurajat?

Mihail Sclifos: Nu m-am descurajat deoarece sunt un luptător și nu cedez în fața greutăților. Vreau să creez o echipă puternică și împreună să luptăm pentru Criuleni. Eu am demonstrat că este posibilitate, chiar și cu resurse financiare modeste lucrurile pot fi schimbate.

Ce vă propuneți să realizați în primul rând, cu puținele resurse pe care le aveți?

Mihail Sclifos: Pentru a menține curățenia în oraș nu este nevoie de mulți bani. Îmi amintesc că prin anii 1980-1990 drumurile erau spălate și tehnică era multă, acum însă nu avem nimic. Din acest punct de vedere trebuie de lucrat activ. Amenajarea orașului tot nu necesită mari cheltuieli. Oamenii erau descurajați deoarece nu a fost un stăpân care să-i mobilizeze. Cetățenii orașului aveau nevoie de un lider care să-i ghideze. Avem un parc central foarte mare pe malul Nistrului care trebuie amenajat. Urmează să creăm locuri de joacă pentru copii, să reamenajăm secțiile sportive pentru tineri.

Dar tineri sunt în Criuleni?

Mihail Sclifos: Cei mai mulți pleacă. Nu putem identifica un jurist pentru a-l angaja la primărie, nu avem specialist în construcție, e nevoie și de alți funcționari. Am anunțat concurs și sperăm că se vor găsi tineri care să dorească să pună umărul la gestionarea treburilor orașului.

Ce părere aveți despre evenimentul organizat de CALM pentru primarii la primul mandat?

Mihail Sclifos: Sunt pentru prima dată la un asemenea eveniment și sper că pe viitor vom conlucra împreună. Îmi doresc să fie organizate mai des seminare de acest gen.  Asemenea întruniri sunt binevenite, înveți lucruri noi, îți amintești ceea ce ai mai uitat, faci cunoștință cu alți primari care au mai multă experiență. Cred că trebuie de luptat, de implementat proiecte, de atras investiții din afara țării.

Vă mulțumim!