Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Finanțarea participativă studiată de CALM în cooperare cu MiDL!

vezi mai mult

Noi ședințe ale Filialelor CALM în teritoriu!
16.12.2019     
 
Primarul de Gârbova, Ocnița Iurii Seinic: „Pe la jumătatea primului mandat intenționam să renunț la această activitate dar oamenii m-au convins să rămân"
16.12.2019     
 
Primarul comunei Berlinți, Briceni Viorica Oleinic: „Cele două sate din comună rămaseră uitate de toți"
16.12.2019     
 
Mihai Ursu, primar de Cotiujeni: „Noi, primarii din raionul Briceni, ne străduim să fim uniți chiar dacă politicul mai încearcă să ne dezbine"
16.12.2019     
 
Primarul comunei Colicăuți, Briceni Lilian Țapu: „De pe loc se văd mai bine problemele, de sus vizibilitatea este mai mică"
16.12.2019     
 

Finanțarea participativă studiată de CALM în cooperare cu MiDL!

      
13.11.2019    

Experții Congresului Autorităților Locale din Moldova Irina Luncașu, Ludmila Malai și Octavii Ivanov au participat la 11 noiembrie la ședința facilităților MiDL în cadrul căreia au fost supuse dezbaterilor subiecte ce vizează crowdfundingul în cadrul proiectelor MiDL și anume instrumentele ce sunt puse la dispoziția APL prin intermediul experienței proiectelor MiDL. De asemenea, au fost puse în discuție elemente ale campaniilor de crowdfunding, fiind efectuat și un exercițiu practic de colectare de fonduri.

În  a doua parte a evenimentului expertul în domeniu social media Nicu Pleșca a prezentat un curs avansat de utilizare a instrumentelor de lucru online.

Necesitatea colectării de fonduri cu implicarea băștinașilor din țară și de peste hotare este dictată de realitățile zilei de astăzi, iar asociațiile de băștinași și autoritățile publice locale utilizează cel mai frecvent în acest proces anumite instrumente (https://sprijina.md/ sau Facebook). Aceste instrumente sunt destul de eficiente, practica de circa patru ani fiind o dovadă în acest sens.

Paginile asociațiilor de băștinași rămân  a fi instrumentul de bază prin intermediul căruia se stabilesc legături cu cei care au plecat din comunicate și astfel se creează o platformă de informare/cooperare cu aceștia. Datorită unei metodologii perfecționate de proiectul MiDL și preluată de CALM se acordă consultanță de utilizare a acestui instrument, iar oamenii prin intermediul acestei pagini sunt invitați să scrie un proiect, acesta să fie publicat pe pagina de cowdfunding conform anumitor metodologii și astfel se începe procesul de colectare de fonduri. Este demonstrat deja că cea mai optimală durată de timp de a colecta fonduri este de trei luni, după care se implementează proiectul.

Crowdfunding (numit şi finanţare participativă sau finanţarea de către mulţime) este o metodă de finanţare a proiectelor prin utilizarea internetului drept canal de comunicare între iniţiatorii de proiecte şi persoanele care doresc să investească în respectivele proiecte.

Serviciul de Comunicare al CALM