Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

vezi mai mult

Primarul de Tocuz, Căușeni Alexandru Țurcan: „Din satul nostru oamenii nu pleacă"
26.05.2020     
 
Primarul de Ciuflești, Căușeni Sergiu Pîrlog: „CALM este familia tuturor primarilor"
26.05.2020     
 
FINANȚELE PUBLICE LOCALE ȘI LEGILE CE ÎNGRĂDESC ACTIVITATEA APL ÎN VIZORUL CALM!
25.05.2020     
 
Primarul Emanuil Manolov, noul președinte NALAS: „Trebuie depuse eforturi pentru sporirea descentralizării și acordarea mai multor drepturi și resurse autorităților locale”
22.05.2020     
 
Tatiana Țurcan, primarul comunei Vinogradovca, Taraclia: „Legile neconsultate și rupte de realități generează ilegalități și blochează activitatea APL!”
22.05.2020     
 

Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

      
08.11.2019    

„Negociem cu Uniunea Europeană un proiect care se va numi „Satul European", iar banii vor putea fi accesați direct de către comunitățile noastre pentru proiecte de infrastructură, sociale, mici afaceri." Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime", la PRO TV. Premierul a afirmat că acesta va fi un proiect foarte mare de care să beneficieze toate comunitățile, iar Uniunea Europeană a început să planifice resurse mai mari pentru anii următori.

În alt context, Maia Sandu a menționat că în bugetul pentru anul 2020 au fost identificate resurse pentru a  crește independența financiară a administrației publice locale.

Executivul a aprobat deja avizul privind finanțele publice locale care are drept scop majorarea bugetelor locale printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice.

Dacă va fi votat de Parlament, Bugetul Solidarității 2020 va crește autonomia financiară locală, prin majorarea până la 100% a cotei de impozite rămase la APL din impozitele pe venit a persoanelor fizice din localitățile rurale și creșterea până la 50% a aceleiași cote pentru orașe.

Serviciul de Comunicare al CALM