Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

vezi mai mult

Sergiu Cetulean, primarul comunei Parcani, Soroca: „E necesar să comunicăm mult mai mult cu cetățenii."
18.11.2019     
 
Mihai Catan, primar de Molești, Ialoveni: „Fiecare localitate reflectă caracterul primarului"
18.11.2019     
 
Valentina Carastan, primar de Slobozia Mare, Cahul: „Putem schimba lucrurile și ne simțim împliniți atunci când reușim"
18.11.2019     
 
ALEȘII LOCALI ÎȘI PROPUN SĂ ADUCĂ SCHIMBAREA!
18.11.2019     
 
Rezultatele distribuirii banilor din Fondul Rutier au creat premise pentru lansarea programului Drumuri Bune
17.11.2019     
 

Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

      
08.11.2019    

„Negociem cu Uniunea Europeană un proiect care se va numi „Satul European", iar banii vor putea fi accesați direct de către comunitățile noastre pentru proiecte de infrastructură, sociale, mici afaceri." Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime", la PRO TV. Premierul a afirmat că acesta va fi un proiect foarte mare de care să beneficieze toate comunitățile, iar Uniunea Europeană a început să planifice resurse mai mari pentru anii următori.

În alt context, Maia Sandu a menționat că în bugetul pentru anul 2020 au fost identificate resurse pentru a  crește independența financiară a administrației publice locale.

Executivul a aprobat deja avizul privind finanțele publice locale care are drept scop majorarea bugetelor locale printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice.

Dacă va fi votat de Parlament, Bugetul Solidarității 2020 va crește autonomia financiară locală, prin majorarea până la 100% a cotei de impozite rămase la APL din impozitele pe venit a persoanelor fizice din localitățile rurale și creșterea până la 50% a aceleiași cote pentru orașe.

Serviciul de Comunicare al CALM