Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

vezi mai mult

E-GUVERNAREA LOCALĂ TREBUIE SĂ DEVINĂ O REALITATE!
01.06.2020     
 
OAMENI ȘI IDEI CE ADUC PLUS VALOARE COMUNITĂȚILOR LOCALE!
01.06.2020     
 
CALM și Programul Comunitatea Mea vor colabora în vederea îmbunătățirii sistemului de administrare publică locală, a cadrului legislativ și a capacităților autorităților locale!
29.05.2020     
 
Alexandru Sîrbu, primarul de Cubolta, Sângerei: „ Descentralizarea financiară - în această direcție trebuie dezvoltate politicile statului"
28.05.2020     
 
Leonid Boaghi, primar de Sireț, Strășeni: „Ne dorim să nu fie atât de mare discrepanța dintre rural și urban și cred că putem face acest lucru"
28.05.2020     
 

Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

      
08.11.2019    

„Negociem cu Uniunea Europeană un proiect care se va numi „Satul European", iar banii vor putea fi accesați direct de către comunitățile noastre pentru proiecte de infrastructură, sociale, mici afaceri." Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime", la PRO TV. Premierul a afirmat că acesta va fi un proiect foarte mare de care să beneficieze toate comunitățile, iar Uniunea Europeană a început să planifice resurse mai mari pentru anii următori.

În alt context, Maia Sandu a menționat că în bugetul pentru anul 2020 au fost identificate resurse pentru a  crește independența financiară a administrației publice locale.

Executivul a aprobat deja avizul privind finanțele publice locale care are drept scop majorarea bugetelor locale printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice.

Dacă va fi votat de Parlament, Bugetul Solidarității 2020 va crește autonomia financiară locală, prin majorarea până la 100% a cotei de impozite rămase la APL din impozitele pe venit a persoanelor fizice din localitățile rurale și creșterea până la 50% a aceleiași cote pentru orașe.

Serviciul de Comunicare al CALM