Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | REFORMA APL DIN LETONIA STUDIATĂ DE O DELEGAȚIE FORMATĂ DIN REPREZENTANȚII CALM, PARLAMENTULUI ȘI GUVERNULUI RM!

vezi mai mult

Primarul de Tocuz, Căușeni Alexandru Țurcan: „Din satul nostru oamenii nu pleacă"
26.05.2020     
 
Primarul de Ciuflești, Căușeni Sergiu Pîrlog: „CALM este familia tuturor primarilor"
26.05.2020     
 
FINANȚELE PUBLICE LOCALE ȘI LEGILE CE ÎNGRĂDESC ACTIVITATEA APL ÎN VIZORUL CALM!
25.05.2020     
 
Primarul Emanuil Manolov, noul președinte NALAS: „Trebuie depuse eforturi pentru sporirea descentralizării și acordarea mai multor drepturi și resurse autorităților locale”
22.05.2020     
 
Tatiana Țurcan, primarul comunei Vinogradovca, Taraclia: „Legile neconsultate și rupte de realități generează ilegalități și blochează activitatea APL!”
22.05.2020     
 

REFORMA APL DIN LETONIA STUDIATĂ DE O DELEGAȚIE FORMATĂ DIN REPREZENTANȚII CALM, PARLAMENTULUI ȘI GUVERNULUI RM!

      
08.10.2019    

O delegație a CALM s-a întors recent din Letonia, vizita având loc la invitația Asociației Autorităților Locale și Regionale din această Țară Baltică. În cadrul întrevederilor cu oficiali din Letonia au fost abordate subiecte ce vizează funcționarea sistemului de administrație publică leton, realitățile actuale în contextul reformei administrativ-teritoriale, efectele descentralizării sistemului de management, separarea puterilor între instituțiile statului și municipalități.
În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" încercăm să aflăm mai multe despre reforma APL din Letonia de la Secretarul general adjunct al Guvernului Adrian Ermurachi, deputatul Petru Frunze, Șeful secției Direcției Politici Fiscale și Vamale în cadrul Ministerului Finanțelor Dorel Noroc, experții CALM Irina LuncashuViorel Rusu și Viorel Girbu. Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM"!

Fișiere:

Emisiunea partea I

Emisiunea partea II