Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Toate localitățile incluse în cadrul programului Drumuri Bune II vor beneficia de finanțare!

vezi mai mult

CALM reiterează că prevederile privind plafonarea taxelor locale sunt neconstituționale!
22.10.2019     
 
CALM s-a întrunit la Tbilisi cu alți reprezentanți ai Convenției Primarilor din cadrul Parteneriatului Estic!
22.10.2019     
 
ÎNCĂ O ȘANSĂ PENTRU DEMOCRAȚIA LOCALĂ! LA 20 OCTOMBRIE ALEGEM PE CEI MAI BUNI REPREZENTANȚI AI COMUNITĂȚILOR NOASTRE!
21.10.2019     
 
Promovarea turismului este un element al dezvoltării locale și o preocupare a CALM
18.10.2019     
 
CALM a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova!
18.10.2019     
 

Toate localitățile incluse în cadrul programului Drumuri Bune II vor beneficia de finanțare!

      
20.09.2019    

La 16 septembrie, experții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) au fost invitați în premieră să participe în cadrul Consiliului Fondului Rutier. Aceasta este o etapă importantă în procesul de creare a unui dialog instituționalizat în procesul de distribuire a Fondului Rutier din Republica Moldova.

Reprezentanții  Administrației de Stat a Drumurilor și ai Ministerului  Economiei au prezentat informații privind proiectele  ce sunt în procesul de realizare, dar și etapa de absorbție a banilor, creditelor și granturilor externe ce se investesc  în reabilitarea, întreținerea  și modernizarea drumurilor și străzilor naționale și a celor locale. De asemenea, în cadrul ședinței  a fost prezentat proiectul Hotărârii de Guvern în care este stabilit că în cadrul Programului Drumuri Bune II vor fi asigurate cu surse financiare toate localitățile incluse inițial în cadrul acestuia, prin hotărârea  de Guvern nr. 206. Primăriile care anterior au fost excluse din cadrul acestui program și nu le-au fost alocate resurse vor primi acum câte 227 mii lei.

CALM  salută această decizie a Guvernului  și amintește că a solicitat în repetate rânduri  ca fondurile din cadrul acestui, dar și altor programe naționale să fie distribuite proporțional și echitabil tuturor unităților administrativ-teritoriale, acesta fiind un drept constituțional al fiecărui cetățean de a beneficia în egală măsură de sursele financiare ale bugetului de stat.

Serviciul de Comunicare al CALM