Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Antreprenoriatul social studiat în România de către CALM!

vezi mai mult

La 29 de ani Ion Creangă a devenit primarul comunei Ocnița!
12.11.2019     
 
Eugenia Anghelici, primarul comunei Hîrtopul Mare, Criuleni: „Unii oameni încă mai consideră că locul femeii este la cratiță"
11.11.2019     
 
Dezvoltarea echilibrată a statului ar trebui să fie preocuparea tuturor
11.11.2019     
 
CALM la întrevederea cu USAID: „Programele de investiții capitale la nivel local sunt mult mai vizibile decât proiectele de asistență tehnică și suportul bugetar"
11.11.2019     
 
COMUNITĂȚILE LOCALE ȘI-AU ALES PRIMARII! REPREZENTANȚII CONSILIULUI EUROPEI VIN LA CHIȘINĂU!
11.11.2019     
 

Antreprenoriatul social studiat în România de către CALM!

      
02.07.2019    

În scopul aprofundării cunoștințelor privind activitatea de antreprenoriat social, posibile măsuri de sprijin şi încurajare a întreprinderilor sociale și întreprinderilor sociale de inserție, Ministerul Economiei și Infrastructurii, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) organizat în perioada 24-27 iunie 2019 o vizită de studiu în România pentru membrii Grupului de lucru pentru analiza activității entităților juridice cu statut de întreprindere socială sau întreprindere socială de inserție.

Din partea CALM a participat expertul Cătălina Scorțescu, care este membru al Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social și a Grupului de lucru, alături de reprezentanţii autorităților publice centrale și organizațiilor necomerciale care desfăşoară activităţi de antreprenoriat social.

Participanții au vizitat întreprinderi sociale cu sediul în județele Iași și Piatra Neamț, s-au întâlnit cu reprezentanți ai autorităților publice locale și instituțiilor de stat responsabile de antreprenoriatul social: Mihai Chirică (Primarul mun. Iași), reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială (primăria mun. Iași), ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (jud. Iași), ai Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Comisia Națională pentru Antreprenoriat Social este un organ colegial creată cu scopul examinării solicitării sau contestațiilor privind atribuirea statutului de întreprindere socială sau întreprindere socială de inserție.

Prima ședință a Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social a avut loc la 13 iunie 2019. În cadrul acesteia a fost ales vicepreședintele Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social (reprezentant al societății civile) și a fost instituit Grupul de lucru pentru analiza activității persoanelor juridice cu statut de întreprindere socială sau întreprindere socială de inserție.

Serviciul de Comunicare al CALM